Avarta vandt essentiel kamp
avarta-vanloese_Walter_210321_BP-scaled-e1620650858290.jpg

Fodbold, 2. division: Avarta - Vanløse: Mads Christoph Walter

Mads Walter havde en afslutning, der endte på stolpen, da Avarta vandt ude over Brønshøj. Foto: Brian Poulsen/arkiv
fodbold Der var en 6-points kamp omkring nedrykningsstregen, da Avarta var på besøg hos Brønshøj og det blev til en særdeles vigtig sejr til Avarta i kampen om at undgå nedrykning.
Brønshøj-Avarta
0-2
(0-0)

0-1 Mathias Cordua (60')
0-2 Mikkel Eslund (90')

Nu er bolden spillet over på Avartas banehalvdel og lige i fødderne på de grønne fra Espelunden, efter de vandt med 0-2 i Tingbjerg Park. En ganske simpelt essentiel sejr i kampen for overlevelse i divisionerne.

Kampen blev aldrig en køn fodboldaffære, dertil var der for meget på spil. Største chance fik Avarta Mads Walter, men han måtte se sin afslutning prelle af på stolpen.

Derfor kunne de to hold gå til pausen uden ændringer på scoringstavlen, men selvom spillet var langt fra underholdende, så var der så meget på spil, at intensiteten og spændingen var uudholdelig.

Et kvarter ind i 2. halvleg kom den, set med avartaøjne, forløsende scoring, da Mathias Cordua sparkede bolden ind i mål. Resten af 2. halvlegs ordinære spilletid forblev målløse, men neglene var bidt ned og stort set alle tunge åndedrag var opbrugt, da de to hold gik ind i dommerens tillægstid og der afgjorde Mikkel Eslund kampen med sin scoring til 0-2.

Jublen var enorm hos Avarta, der i den grad stadig lever i kampen for at undgå degradering til Danmarksserien.

Næste kamp er på søndag i Espelunden, hvor allerede nedrykningsdømte AB Tårnby kommer på besøg. En fuldt ud koncentreret indsats er igen nødvendigt, hvis der skal sættes yderligere tre vigtige point ind på Avartas konto.

Der resterer fire runder, Avarta ligger nummer 12 med 20 point á point med Roskilde KFUM og Brønshøj. Kun et af de tre hold ligger på en placering, hvor man ikke rykker ned i Danmarksserien.
Slagelse er 6 point foran de tre hold, så ’overleveren’ skal formentlig findes mellem de tre mandskaber.

Avartas resterende program
16.05.21 Hjemme mod AB Tårnby (sidst og rykket ud)
24.05.21 Ude mod Slagelse (nr. 9)
30.05.21 Hjemme mod Roskilde KFUM (nr. 11)
05.06.21 Ude mod Skovshoved (nr. 13, formentlig rykket ned inden sidste runde)

Roskilde KFUM mangler Slagelse, Vanløse, Avarta og FA2000
Brønshøj mangler FC Roskilde, Skovshoved, Nykøbing FC og Næstved