Rødovre lukker alle skoler
roedovre-skole2_BP.jpg

Der bliver god plads i cykelstativerne på Rødovres skoler, hvor alle de ældste klasser fremover skal fjernundervises indtil der er kommet styr på smittespredningen lokalt.

Glem alt om at sende ungerne tilbage i skole. Rødovre er nu så hårdt ramt, at skoler og fritidsordninger igen lukker ned. Foto: Arkivfoto: Brian Poulsen
Nedlukning End ikke en lang påskeferie kunne redde Rødovres skoler og fritidsordninger. Stigende smittetal får nu kommunen til at lukke alle skoler og fritidsordninger og indsætte ekstraordinære forebyggende tiltag sammen med Sundhedsstyrelsen

“Skoler og fritidsordninger i Rødovre lukker tirsdag efter påskeferien.”

Det står fast efter, Styrelsen for Patientsikkerhed, mandag eftermiddag informerede kommunen om, at incidenstallet har passeret 200 i Rødovre.

Eleverne får i stedet fjernundervisning.

”Vi har længe ligget flot, selvom smittetallene i kommunerne omkring os har været meget høje. Vi har været gode til at passe godt på hinanden i Rødovre. Men efter genåbningen er smittetallene også steget hos os, og det er gået hurtigt inden for de seneste dage. Jeg vil opfordre alle borgere til at være ekstra opmærksomme. Lad os passe godt på os selv og hinanden,” siger borgmester Britt Jensen (S)

 

Aktiv indsats

Det har været et kapløb mod tiden og længe har forvaltningen fulgt med i det stigende smitte tal, så nu opfordrer borgmesteren endnu engang til, at alle følger retningslinjerne med afstand, sprit, løbende test og overholdelse af forsamlingsforbuddet.

Samtidig igangsætter kommunen nu en ekstraordinær informationsindsats om smitteforebyggelse i samarbejde med Sundhedsstyrelsen.

Forældrene får direkte besked om lukning af skoler og fritidsordninger via Aula.

”Det er synd for børnene, at de ikke kan komme i skole. Det gælder ikke mindst de store elever, som har været væk fra skolen i mange uger, og som havde glædet sig til at se kammeraterne. Men der er desværre ingen vej udenom. Vi bliver nødt til at få smitten ned igen, så det bliver trygt og sikkert for alle at komme tilbage i skole,” siger Britt Jensen.

Top