Udvider Valhøj Skole for 150 millioner
Illustration_Udskoling.jpg
Rødovre Kommunes prognoser viser, at Valhøj Skole skal kunne rumme ca. 350 flere børn i løbet af de næste 10 år, fordi så mange familier flytter til Rødovre. Foto: Rødovre Kommune
skole Kommunalbestyrelsen har godkendt den plan, der i løbet af de kommende fire år skal forvandle Valhøj Skole. Med udvidelsen følger også en ny multihal og skolen vil kunne rumme ca. 350 flere børn i løbet af de næste 10 år, når udvidelsen er færdig i slutningen af 2024.

Valhøj Skole stor foran en gevaldig udvidelse. Det står klart efter at Kommunalbestyrelsen i tirsdags godkendte den byggeplan, der frem mod slutningen af 2024 skal gøre plads til 350 flere børn i løbet af de næste 10 år.
Udvidelsen er den største af sin slags i nyere tid og udover en ny skolebygning, til udskolingseleverne, nye faglokaler og en SFO, er der også afsat økonomi til at opføre en ny multihal på skolens område.
De fysiske rammer på Valhøj Skole får et kæmpe løft. Vi bygger ikke en helt ny skole, men bygger videre på det eksisterende. Det bliver en stor udvidelse, så der bliver plads til alle. Eleverne på Valhøj kan glæde sig til at få en flot og moderne skole,” udtaler formanden for Børne- og Skoleudvalget, Flemming Lunde Østergaard Hansen, i en pressemeddelelse.
I de kommende fire år er der i alt afsat 150 millioner kroner til skoleudvidelsen, der vil blive opført efter en såkaldt campus-model. Rødovre Kommune oplyser, at skolen får fritliggende bygninger, der ligger i et åbent landskab, så der er mulighed for bevægelse mellem bygningerne.
”Uanset hvor man bor i Rødovre, så skal børnene have gode forhold. Vi er en populær velfærdskommune, og det forpligter,” udtaler Flemming Lunde Østergaard Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet…

De første skitser af den nye skole ligger nu klar, men der er fortsat en del ubekendte, som kan ændre på projektet, som der er sat 150 millioner kroner af til. Foto: Rødovre Kommune

Derfor bygger kommunen ikke en ny skole
Udvidelser af Rødovre Kommunes skoler har i mange år været et tilbagevendende emne, der har givet anledning til debat. Rødovre Skole er p.t. igennem en større udvidelse og med den kommende megaudvidelse af Valhøj Skole ligger spørgsmålet om, hvorfor Rødovre Kommune ikke bygger en helt ny skole i stedet, meget naturligt.
Flemming Lunde Østergaard Hansen siger, at der er flere grunde til, at den mulighed ikke har været aktuel.
For det første vil det være vanskeligt at finde den rette placering. Der er ikke rigtig så store ledige arealet til rådighed. Samtidig er de kommende skolebørn spredt over hele kommunen. En ny skole vil derfor betyde en fuldstændig opsplitning af de nuværende skoledistrikter. For det andet er en ny skole også en meget dyrere løsning. Blandt andet fordi en række fællesfaciliteter skal bygges op helt fra bunden. For det tredje vil der i forbindelse med udbygningen også finde renovering af ude- og indearealer sted på for eksempel Valhøj Skole, hvilket er en tillægsgevinst. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er et ideologisk synspunkt, at der ikke skal bygges en ny skole. Vi bygger også nye daginstitutioner i disse år. Men nyt er ikke altid bedst,” siger udvalgsformanden..
 
Flere skoleudvidelser på vej
Rødovre Kommunes prognoser viser, at Valhøj Skole skal kunne rumme ca. 350 flere børn i løbet af de næste 10 år, fordi så mange familier flytter til Rødovre. Skolens elever og pædagogiske personale har deltaget i workshops om den fremtidige udvikling og udbygning af skolen.

Der er samlet afsat 175 mio.kr. til ombygninger og renoveringer på skolerne i Rødovre i de kommende fire år.
”Nyager Skole skal også udvides indenfor de kommende år,” siger Flemming Lunde Østergaard Hansen.

 

En ny multihal bliver forbundet med den eksisterende festsal og skolens to gymnastiksale. Foto: Rødovre Kommune

Top