Mere direkte genbrug på ny genbrugsplads
genbrugsstation-islev.jpg
Det er i området her, at der i løbet af i år vil blive åbnet en ny genbrugsstation med mulighed for direkte genbrug og bytte. Foto: Danish Street Docs
Genbrug Vi bruger og smider for mange ting væk. Derfor har Folketinget besluttet, at alle kommuner fremover skal stille mere direkte til rådighed i form af et område eller en container, hvor borgere kan bytte ting. I Rødovre bliver det en del af den nye genbrugsplads.

På den nye genbrugsstation vil der med tiden blive mulighed for direkte genbrug, så man som borger kan aflevere og afhente genstande, som har en genbrugsværdi.

Sådan står der i budgetforliget for Rødovre Kommune, som alle politiske partier er med i.

Dermed er de første skridt til mere direkte genbrug allerede taget og det fysiske bevis kommer man til at kunne se i Islev.

”Det er vigtigt med en byttecentral. Vi smider alt for meget væk, som sagtens kan bruges. Vi skifter for meget ud og det skal direkte genbrug afhjælpe,” siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Jan Kongebro (S).

Mere samarbejde

Direkte genbrug er en del af lovgivningen fra Folketinget, og det er op til kommunerne selv at tolke, hvordan det skal implementeres.

”Jeg så gerne, at man udviklede konceptet og havde et samarbejde med Vandværket, hvor der sidder gamle drenge, der kan reparere ting, som sagtens kan genbruges, så det arbejder vi også på at gøre til en del af den nye genbrugsstation,” påpeger Jan Kongebro.

Top