Alenemor spurgte Hjælpebanken om hjælp: Nu fylder gaverne hele hendes entré
hjaelpebanken_0004_040121_BP.jpg
Louise Bast havde aldrig forestillet sig, hvor mange, der gerne ville donere ting til den lille familie fra Lolland, der er blevet ramt af en ildebrand i huset nytårsdag. Snart kan hun også være i sin egen entré igen, når altså alle tingene er blevet kørt af sted til den lille familie. Foto: Brian Poulsen
Hjælpebanken Rødovre En mor fra Rødovre overrasker ofre for nytårsbrand med hjælp fra hele byens hjælpebank.
MELD DIG IND I HJÆLPEBANKEN
  • I Hjælpebanken kan du tilbyde hjælp til alt mellem himmel og jord!
  • Du kan også bede om hjælp anonymt ved at skrive til administrator - og så sætter vi dig i kontakt med én af Rødovres hjælpere.
  • Tilbyder du din hjælp - eller har du brug for hjælp - som gruppe, hold, forening, familie eller lignende - er det samtidig muligt at oprette begivenheder i gruppen, som vi kan invitere alle til at byde ind på!
  • Hver måned vil der i debatten være en afstemning - her kan skrive dit eget forslag til hjælp, og så kan man stemme på det, hvis man har brug for den specifikke hjælp - eksempelvis - jeg kører til København hver eftermiddag klokken 16 - hvem har brug for et lift!

Politiet ved stadig ikke, hvad der fik det flotte hus på Møllevej på Østlolland til pludselig at stå i flammer, men de mistænker en fejl i de elektriske installationer.
Til gengæld ved vi med sikkerhed godt, hvorfor Louise Basts hus på Fritz Møllers Vej er fyldt til randen med store sække med tøj og legetøj.
Da hun læste om den alvorlige brand, der frarøvede en mor og hendes tre børn alle deres ejendele, spurgte hun Hjælpebanken Rødovre om hjælp. Og så gik det hurtigt.
”Min mor kender familien på Lolland og spurgte, om jeg havde noget, jeg kunne undvære, men jeg har lige sendt de fleste af mine ting til genbrug,” starter Louise Bast.
 
Spurgte Hjælpebank om hjælp
Hun kan slet ikke forestille sig, hvor forfærdeligt det må være, at være familien, der står uden tøj og legetøj på Lolland.
”Men så tænkte jeg på hjælpebankens facebookside, (Hjælpebanken Rødovre, red.) som er det ideelle sted til at spørge folk, om de har noget, de vil give videre til nogen, der virkelig trænger til en håndsrækning,” siger Louise Bast med et smil, der kun lige akkurat står mål med hendes armbevægelser, da hun slår ud med armene for at vise, hvordan hele hendes entré i løbet af kun to dage blev fyldt op med kæmpe poser og kasser fra læserne i Rødovre.
 
Vilde reaktioner
De havde set hendes opslag i Hjælpebanken og selv efter hun måtte stoppe med at tage imod flere ting, var der glade givere, som gerne ville hjælpe.
”Folk har været super søde og glade for at hjælpe. Mange har doneret lidt ting, mens andre har doneret sækkevis. Det er simpelthen så skønt,” siger Louise, der har fået de fleste ting leveret hjem til hendes hus i Islev, men også selv har været rundt og samle sammen.
”Lige nu, kan jeg næsten ikke engang komme ind af min hoveddør selv,” griner Louise, der er imponeret over alles vilje til at hjælpe.
”Jeg ved selv, som alenemor til to børn, hvordan det er at have brug for hjælp, og har da også nogle gange et sind, der er imod mig, men hér fandt jeg overskud til at hjælpe nogen, der står i en værre situation end mig selv. Det giver plus på karma-kontoen at hjælpe andre,” opfordrer hun.

Læs mere om Hjælpebanken Rødovre her: 

https://www.rnn.dk/2020/11/roedovre-samler-sig-i-hjaelpebank/

 

Meld dig ind i Hjælpebanken Rødovre her:

https://www.facebook.com/groups/401520771030144

Kommentarer
Top