”I er da helt hjernedøde” – kommunen hagles ned på Facebook
RK-coroa-kommentarer.jpg
Der er i øjeblikket heftig debat på Rødovre Kommunes egen facebookside. Foto: Illustration/Brian Poulsen
corona En debat på Rødovre Kommunes Facebookside er løbet helt af sporet. Kommunen bliver blandt andet kaldt ’Hjernedøde’ og flere mener, kommunen har gang i ’smagløs propaganda’ efter en opfordring fra kommunen om, at unge lader sig coronateste.

Der plejer at være ganske fredeligt på Rødovre Kommunes facebookside, men julefred er der ikke meget af i øjeblikket, hvor kritikken hagler ned over Rødovre Kommune efter et facebookopslag, hvor kommunen skriver, at den bedste julegave, de unge mellem 15 og 25 kan give deres forældre og bedsteforældre, er at blive testet for corona.
”Føj en omgang manipulering af de unges følelser, tænk at sætte den frygt i dem,” lyder en af de mange kommentarer blandet andet.
”I har jo tabt sutten og røget svampe,” skriver en anden person i kommentarsporet, hvor kommunen også bliver kaldt ’hjernedøde’ og ’syge i hovedet’.
Opslaget med kommunens opfordring til de unge har været offentligt siden onsdag klokken 14 og tonen blandt de 149 kommentarer er overvejende hård og hadsk.

Fælles for mange af debattørerne er, at de ikke kommer fra Rødovre, men nærmere virker som et koordineret angreb, ikke bare på Rødovre kommune, men på den del af befolkningen, der går ind for vaccinationer, som man også har set det mange andre steder under coronakrisen. 
Enkelte har opfordret til, at kommentarsporet bliver lukket ned, men i skrivende stund kan alle kommentere på opslaget og Rødovre Kommune har valgt ikke selv at kommentere på de mange kritiske kommentarer.

Opfatter det ikke som hetz

Rødovre Kommune har bevidst valgt ikke at kommentere og har ikke planer om at udøvre censur.

“Der er helt sikkert en hård tone i nogle af kommentarerne – og nogle af dem er nok også lige på grænsen. Som kommune og myndighed skal vi have en bred ryg, og vi skal kunne tage i mod kritik. Derfor skal der rigtigt meget til, før vi sletter kritik, der går på kommunen, eller lukker for kommentarsporet. Derimod sletter vi straks indhold, der går på navngivne borgere eller f.eks. minoriteter. Vi har lavet et sæt spilleregler for Facebook-siden, som ligger derinde, og som man skal efterleve som bruger,” siger  stabschef for Politik og Kommunikation Michael Trøjborg.

Han fortsætter:

 “Vi opfatter det ikke som en hetz. Men det er meget tydeligt, at kritikken hovedsageligt kommer fra mennesker, der ikke bor i Rødovre, og som i forvejen er meget skeptiske over for vacciner og sundhedsmyndighedernes restriktioner. Det er mennesker, som bor vidt forskellige steder i landet. Det tyder på, at det er en koordineret aktion mellem mennesker, som ønsker at miskreditere sundhedsmyndighederne og deres arbejde. Det forholder sig helt anderledes med de Rødovreborgere, der ytrer sig – de bakker fortrinsvis op om sundhedsmyndighederne,” lyder det fra Michael Trøjborg.

 

 

 

.

 

 

    

Kommentarer
Top