Almquist scorer drømmemål i sin debut
WEB_Malmö_vs_HV71_230819_IN-94-of-97.jpg
Marcus Almquist skulle bruge 18 minutter og 17 sekunder i Metalligen, så havde han scoret sit første mål. Foto: Ian Nielsen / Arkiv
ishockey Med en vild detalje udøvet i høj fart bragte det 17-årige stortalent Marcus Almquist sig alene med gæsternes målmand og sendte sikkert pucken i mål, men det var ikke nok, da Rødovre tabte 2-3.
Rødovre Mighty Bulls – SønderjyskE
(1-2, 1-0, 0-1)

18:17 1-2 Marcus Almquist (O. Kjær)
36:18 2-2 Brett Welychka (Klarskov og Cheek), pp1

16:42 0-1 Brendan Harms (Prapavessis)
17:04 0-2 Victor Rollin Carlsson
40:14 2-3 Steffen Frank (Brown)

Udvisninger:
RMB: 3x2
SE: 5x2

På kampens andet skud, sendte gæsternes back Rasmus Lyø pucken ind mellem venner og fjender og det endte med, at pucken prellede af på stolpen.

SønderjyskE fik pucken i mål i løbet af kampens første powerplay, men sekunder forinden var der fløjtet blokering. Heldigt for hjemmeholdet, for William Rørth havde tabt pucken.

Der gik syv et halvt minut, før SønderjyskEs keeper, Nicolaj Henriksen, havde den første redning.

Fortjent kom SønderjyskE foran, men to mål på 22 sekunder var noget af en kold klud i ansigtet på hjemmeholdets fans. Først lukkede 4. kæden et mål ind og så var det 1. kædens tur.

Marcus Almquist scorede i sin debut og glæd dig kære læser til highlights. Det var en perle.
I fuld fart frem, får han pucken bag kroppen i knæhøjde, med to mand jagtende efter sig, tager han pucken med i luften og næste berøring sender han pucken i mål. Et helt vildt mål af den 17-årige knægt.

SønderjyskE sad totalt på starten af 2. periode, men alligevel var Maksim Popovic tæt at på udligne, da han fik en friløber. Han kom alene igennem, fordi den ene af kampens hoveddommere satte en perfekt rygtackling på den puckbærende jyske back, der mistede pucken foran defensiv blå, i øvrigt flere meter inde på banen. Det må bare ikke ske.

Rødovres ene powerplay-formation består i øvrigt af en meget ung kæde: Frederik Kaels (20 år), Oliver Kjær (20 år), Magnus Povlsen (26 år), Phillip Schultz (20 år) og Marcus Almquist (17 år). Gennemsnitsalder 21,2 år.

Victor Carlsson fik to minutter, fordi han begik to fejl ved faceoff, som jeg ikke har set længe – heldigvis for det. Udvisningen blev dyr, da 1. kæde powerplay-formationen totalt udspillede SønderjyskEs boks og fik udlignet til 2-2.

Udligningen var bestemt ikke fortjent efter spil og chancer, men det var hjemmepublikummet bedøvende ligeglade med, for deres tyre kæmpede indædt og blev klappet ud af isen, da de skøjtede til pause.

14 sekunder skulle gæsterne bruge i den 3. periode, så havde gæsterne udspillet 1. kæden og bragt sig på 2-3. En ny jagt skulle indledes af Rødovre.

Joshua Heerwagen trak en udvisning med knap fire minutter tilbage af kampen og det var en udvisning, som skulle til, hvis stillingskrigen skulle bryder, for sekunderne tikkede i den grad til jydernes fordel uden de store chancer.

I powerplay trak træner Dresler keeper Rørth ud til fordel for Marcus Almquist og det brændte alvorligt på, men keeper Henriksen og defensiven holdt stand i spil 4 mod 6.

Top