Klar til at bygge ungdomsboliger
IMG_1993.jpg
Rødovre Kommune oplyser, at borgerne undervejs blive inddraget, blandt andet ved et borgermøde og i den efterfølgende høringsperiode. Boligerne vil blive opført af et alment boligselskab. Der er endnu ikke truffet beslutning om hvilket. Foto: Presse
byggeri Kommunalbestyrelsen har godkendt det boligprojekt, der skal bane vej for 24 nye ungeboliger på et grønt område bag Rødovrehallen.

Der er nye ungdomsboliger på vej i Rødovre. Det står klart efter at Kommunalbestyrelsen tirsdag aften godkendte en ny startredegørelse, der baner vej for de 24 kommende boliger.
I sidste uges udgave af Rødovre Lokal Nyt beskrev vi det kommende koncept, der bliver en kombination af bofællesskab og delte lejligheder.
Konceptet er inspireret af et projekt i Frederiksberg Kommune kaldet Venligbolig Plus, hvor man har bygget deleboliger, hvor halvdelen udlejes til unge flygtninge og resten til danske studerende. I Rødovre er konceptet ikke orienteret mod flygtninge men mod danske unge, så ressourcestærke unge, og unge, der trænger til den hjælp og tryghed, som fællesskabet kan give, bor side om side. Alle unge forpligter sig til at være en del af og bidrage til fællesskabet. Der vil også være tilknyttet støtte-kontaktpersoner fra kommunen til boligerne.
”Det betyder meget for mig, at vi hjælper lige netop de unge, som ofte har allermest brug for en bolig og en god start på voksenlivet. Jeg er meget taknemlig for, at Udsatterådet har sat det her problem på dagsordenen, og at vi i samarbejde har fundet en vej. Det viser, at samarbejde er en styrke for vores fællesskab og for udviklingen i byen,” udtaler Britt Jensen i en pressemeddelelse.

Plads til alle
Med en godkendte startredegørelse skal der laves et forslag til den lokalplan, der skal gøre det muligt at bygge boligerne.
”Der skal være plads til alle i Rødovre. De seneste år er boligpriserne stukket helt af i vores område. Rødovre skal ikke kun være for de rigeste. Vi er et fællesskab, hvor der skal være plads til høj som lav, og det gælder ikke mindst vores unge mennesker,” lyder det fra borgmester Britt Jensen.

Rødovre Kommune oplyser, at borgerne undervejs blive inddraget, blandt andet ved et borgermøde og i den efterfølgende høringsperiode. Boligerne vil blive opført af et alment boligselskab. Der er endnu ikke truffet beslutning om hvilket.

Det er i dette område bag Rødovrehallen, at de 24 ungdomsboliger skal opføres. Foto: Jon Henriksen

Top