Udstiller billeder uden mennesker
uds_3-Per-Dyrby.jpg
Oplev et udvalg af fotograf Per Dyrbys studie i Stilleben, når han for første gang udstiller solo på Rødovre Bibliotek. Foto: Per Dyrby
udstilling I årevis var han Rødovre Kommunes faste fotograf, men det kan man ikke se på de billeder, som Per Dyrby udstiller i disse uger på Rødovre Bibliotek. Den lokale fotograf viser nemlig et udvalg af stilleben frem.

Fotograf Per Dyrby har taget tusindvis af billeder af legende børn til den årlige børnefestival på Rådhusplænen og sikkert endnu flere billeder fra Vestvolden, kommunale rejsegilder og indvielser, når han som fotograf for Rødovre Kommune blev sendt ud på opgaver.
Frem til den 26. september udstiller han en række udvalgte billeder på Rødovre Bibliotek, men motiverne er uden børn, solnedgange og flot natur.
”Det er ikke billeder fra Rødovre – dem har folk set så mange af,” fortæller Per Dyrby, der i stedet har valgt at udstille ’stilleben’, der bedst kan beskrives som billeder af opstillede genstande.
”Man kender det fra mange franske kunst-
malere, der opstillede frugtskåle og gjorde meget ud af opsætningen. Det er det samme, jeg har gjort. Jeg har bare ikke malet billederne, men fotograferet de opstillede genstande. Det er altså helt uden mennesker og det har jeg ikke prøvet før,” fortæller Per Dyrby.

Sætter ting sammen
Billedet, der illustrerer artiklen, viser en tom vinflaske og ligner noget fra en svunden tid. Det hele er dog fabrikeret af fotografen selv.
”Det er en almindelig vinflaske, bogen købte jeg for 10 kroner i en genbrugsbutik og baggrunden er en malet masonitplade. Jeg synes, det er sjovt at lege med opsætningen og sætte ting sammen,” siger Per Dyrby, hvis udstilling kan ses på Rødovre Bibliotek frem til den 26. september.

Foto: Per Dyrby

Kommentarer
Top