Orkester lukker ned med blødende hjerte
palmehave.jpg
"Det er med blødende hjerte, at vi har truffet denne tunge beslutning," fortæller orkestrets mangeårige formand, Per Dalsgaard, der i 2020 havde 25-års jubilæum. Foto: Privat
den sidste tone Rødovre Palmehaveorkester har spillet op til dans på Rødovregaard for sidste gang. Det muntre orkester har på en generalforsamling valgt at lukke efter mere end 70 års eksistens.

Alting har en ende og selv en gammel palme kan gå ud. Rødovre Palmehaveorkester, der har eksisteret siden 1940’erne, har definitivt valgt at lukke ned og koncerten på Rødovregaard tilbage i marts måned, blev derfor den sidste.
Beslutningen har ikke været nem og orkestrets mangeårige formand, Per Dalsgaard, fortæller, at det er med blødende hjerte, beslutningen er blevet truffet.
”Der er for mig ingen tvivl om, at orkestrets trofaste publikum vil være meget kede af, at Rødovre Palmehaveorkester ikke længere kan afholde søndagsbal på Rødovregård en gang om måneden, som det har gjort i en lang årrække. Ud over rødovreborgere har vi haft mange danseglade gæster fra hele Vestegnen og store dele af det øvrige Sjælland,” siger Per Dalsgaard.

To grunde til lukning
Udover de månedlige søndagsbal på Rødovregaard har Rødovre Palmehaveorkester også optrådt i De små Haver på Frederiksberg, ved søndagsballer i Herlev Medborgerhus og ikke mindst som fast orkester ved de stilfulde officersballer på Frederiksberg Slot.
Orkesteret havde gerne fortsat, men to faktorer gør, at det ikke længere kanlade sig gøre.
”Den første er, at det er blevet mere vanskeligt at finde kapable amatørmusikere, der har tid og lyst til at være fast med i et orkester. Vores musikere er efterhånden kommet godt op i årene og det kommer til at knibe med det uundgåelige generationsskifte,” fortæller Per Dalsgaard, der oplyser, at den anden årsag skal findes i forbindelse med coronapandemien, da størstedelen af orkestrets publikum er i den ældre aldersgruppe.
”Også her kniber det med at tiltrække et yngre publikum, der brænder for vores musik. Hertil kommer helt aktuelt, at vi må frygte, at en del af vores publikum ikke ville turde komme til søndagsbal allerede i det kommende efterår og vinter på grund af corona-smittefaren,” siger Per Dalsgaard, der er meget trist over lukningen og beklager over for orkestrets trofaste publikum.
”Mange af dem vil helt sikkert finde frem til de steder, hvor der stadig afholdes lignende arrangementer. For eksempel på Skottegårdsskolen i Kastrup,” siger han.