Fond støtter museum med nyt udeværksted
billedskole-heerup2_161008_.jpg
• Processen med at udvikle værkstedet går i gang i efteråret Foto: Arkiv
heerup Heerup Museum har fået 500.000 kroner fra Ny Carlsbergfondet til at udvikle et nyt kreativt udeværksted.

Med støtte fra en pulje der skal hjælpe danske museer efter corona-nedlukningen, har Heerup Museum fået 500.000 kroner fra Ny Carlsbergfondet til at udvikle et nyt kreativt udeværksted i den gamle have omkring museet.
Det oplyser Rødovre Kommune i en pressemeddelelse.
I museets nuværende værksted kan skoleklasser allerede prøve kræfter med kunsten, men med diverse corona-restriktioner er det blevet vanskeligt at få plads til alle.
Med et udeværksted er der større mulighed for kunstnerisk udfoldelse, uden at gå på kompromis med sikkerheden, og derfor glæder det også Lene Due, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget, (S), at Carlsbergfondet har støttet projektet.
”I Rødovre har vi fokus på, at vores skolebørn får kunstoplevelser, hvor de også selv kan deltage. Med det nye udeværksted får vi nogle rammer, hvor skolebørn og andre brugere kan arbejde innovativt med kunsten på en sikker måde, og hvor det samtidig er muligt at tænke bevægelse og omgivelser ind i oplevelsen,” udtaler hun i pressemeddelelsen.

Værksted i den gamle have
Værkstedet skal etableres i den gamle have bag ved museet ned på Damhusengen og processen med at udvikle værkstedet går i gang i efteråret i samarbejde med kunstnergruppen Büro Detours. Herudover vil Rødovre Kommune invitere bestemte grupper af brugere til at deltage i processen. Blandt andet skolebørn i forskellige aldre, brugere fra Kunstskolen og børn og voksne fra frivillige sociale foreninger.
På Heerup Museum fortæller museumsleder Anni Lave Nielsen, at placeringen i den gamle have, giver gode muligheder for mere bevægelse og så regner hun med, at udeværkstedet også vil kunne tiltrække besøgende, der ellers ikke normalt er museumsgæster.
 ”Vi ser en generel tendens til, at vores værkstedsaktiviteter er efterspurgte blandt dem, der ellers ikke går på museum. Det er blandt andet de sociale foreninger, der bliver lokket til af den uformelle tilgang til kunsten og af muligheden for at arbejde kreativt sammen. Det tror jeg kun bliver forstærket med det nye kreative udeværksted, og det er også en af årsagerne til, at vi gerne vil udvikle det til en så bred målgruppe som muligt,” udtaler hun.

Fakta

Det kreative udeværksted er støttet med 500.000 kroner af Ny Carlsbergfondet fra deres pulje til de danske museer som hjælp til ‘genstart’ efter nedlukningen.

Det er planen, at udeværkstedet vil blive en del af museets almindelige tilbud fra efteråret 2021