13 coronasmittede den sidste uge
covid-19-maske.jpg

Health mask to prevent the virus, Covid 19

Nye tal fra Statens Serum Institut viser, at 13 borgere er registreret smittet med COVID-19 den sidste uge. Foto: SignElements
coronavirus Nye tal fra Statens Serum Institut viser, at 13 borgere er registreret smittet med COVID-19 den sidste uge.

Det er ikke kun i Aarhus, at man de sidste par uger har oplevet en stigning i antallet af registrerede borgere med coronavirus.
I Rødovre er 13 borgere fra den 13. til 20. august blevet smittet med den frygtede sygdom og tal fra Statens Serum Institut viser, at der kun er to kommuner i landet, der har flere smittede borgere per 100.000 indbyggere end i Rødovre. Rødovres har 32 smittetilfælde per 100.000 indbyggere og det er kun overgået af Aarhus med 75,4 tilfælde og nabokommunen Brøndby, hvor tallet ligger på 37.

Forventer yderligere stigning
Tallene fra Statens Serum Institut viser ikke, hvor mange personer der er blevet testet for COVID-19 i de respektive kommuner i samme periode, hvilket gør en direkte sammenligning, kommunerne imellem, mudret.
I Rødovre Kommune tager man dog stigning alvorlig og kommunen forventer en yderligere stigning i antallet af smittede, da der lige nu foregår en aktiv smitteopsporing.
”Det er fortsat små tal, og det er heldigvis meget langt under det niveau, vi havde tilbage i foråret. Men det er vigtigt, at vi i Rødovre nu kommer tilbage til de gode vaner med at spritte hænderne af og holde afstand, så vi kan holde fast ved den gode hverdag og fortsat samles. Lad os hjælpe hinanden med at huske på det,” lyder det fra kommunaldirektør Anders Agger.

Top