15.000 kroner i bøde for at opbevare giftslanger i lejlighed
retten-i-glostrup_PALDAN-9.jpg
En 40-årig mand fra Rødovre er idømt en bøde på 15.000 kroner i Retten i Glostrup for at have fire giftige slanger i sin lejlighed. Foto: Arkiv
politi Det er sødt med kæledyr, men giftslanger er lidt for meget af det gode. En mand fra Rødovre er idømt en bøde på 15.000 kroner i Retten i Glostrup for at have fire giftige slanger i sin lejlighed.
Fakta

Slangerne kommer oprindeligt fra områder ved Australien, Sydamerika og Afrika og har siden aktionen opholdt sig de to eneste steder i landet, som lovligt kan opbevare og håndtere såkaldte giftsnoge.

En 40-årig mand er i dag blevet dømt til at skulle betale 15.000 kroner i bøde for at opbevare fire giftige slanger i sin lejlighed. Slangerne var opbevaret terrarier i lejligheden i Rødovre og blev fundet af Københavns Vestegns Politi i februar sidste år under en koordineret politiaktion mellem tre politikredse på Sjælland med god hjælp af specialdyrlæger i krypdyr.

”Det er meget sjældent, vi ser straffesager med dyr, der kan være farlige for andre – og nu har retten bestemt, at slangerne skal konfiskeres og afhændes,” udtaler anklager Julie Skovgaard i en pressemeddelelse.

Aktionen var rettet mod et netværk af krypdyrinteresserede med forkærlighed for giftslanger, som på grund af deres farlighed kun må være i zoologiske haver og terrariecentre med særlige tilladelser.  
Den tiltalte har forklaret, at han selv importerede slangerne og mente, de var forsvarligt opbevaret.

Kommentarer
Top