15.000 kroner i bøde for at opbevare giftslanger i lejlighed
retten-i-glostrup_PALDAN-9.jpg
En 40-årig mand fra Rødovre er idømt en bøde på 15.000 kroner i Retten i Glostrup for at have fire giftige slanger i sin lejlighed. Foto: Arkiv
politi Det er sødt med kæledyr, men giftslanger er lidt for meget af det gode. En mand fra Rødovre er idømt en bøde på 15.000 kroner i Retten i Glostrup for at have fire giftige slanger i sin lejlighed.

En 40-årig mand er i dag blevet dømt til at skulle betale 15.000 kroner i bøde for at opbevare fire giftige slanger i sin lejlighed. Slangerne var opbevaret terrarier i lejligheden i Rødovre og blev fundet af Københavns Vestegns Politi i februar sidste år under en koordineret politiaktion mellem tre politikredse på Sjælland med god hjælp af specialdyrlæger i krypdyr.

”Det er meget sjældent, vi ser straffesager med dyr, der kan være farlige for andre – og nu har retten bestemt, at slangerne skal konfiskeres og afhændes,” udtaler anklager Julie Skovgaard i en pressemeddelelse.

Aktionen var rettet mod et netværk af krypdyrinteresserede med forkærlighed for giftslanger, som på grund af deres farlighed kun må være i zoologiske haver og terrariecentre med særlige tilladelser.  
Den tiltalte har forklaret, at han selv importerede slangerne og mente, de var forsvarligt opbevaret.

Fakta

Slangerne kommer oprindeligt fra områder ved Australien, Sydamerika og Afrika og har siden aktionen opholdt sig de to eneste steder i landet, som lovligt kan opbevare og håndtere såkaldte giftsnoge.

Top