Populær pantstation vender tilbage
pant.jpg
Foto: Presse
pant Dansk Retursystems pantmaskine ’Drop & Go’ bliver permanent løsning ved Vandtårnet til august.

Succesen var ikke til at tage fejl af, da Dansk Retursystem i 2018 testede deres nye pantmaskine ’Drop & Go’ ved Rødovre Centrum. På tre måneder blev der næsten afleveret 1,5 millioner tomme dåser og flasker lokalt og pantstationen var dermed landets største afleveringssted.
Nu vender den populære pantstation så tilbage og denne gang bliver den stående.
Det bliver den 13. pantstation i Danmark og er blevet til virkelighed på baggrund af et tæt samarbejde mellem Dansk Retursystem og Rødovre Centrum.
Der har længe været et ønske om at få en pantstation inden for Ring 3. Da vi testede Drop & Go i 2018, var Rødovre det sted i landet, hvor der blev afleveret flest tomme pantflasker og dåser. Siden har vi, sammen med Jesper Andreasen, direktør og medejer af Rødovre Centrum, arbejdet på at gøre løsningen permanent og det glæder os, at vi nu snart kan søsætte den 13. pantstation, udtaler markedsdirektør Marlene Holmgaard Fris fra Dansk Retursystem i en pressemeddelelse.

25.000 flasker og dåser dagligt
Pantstationen vil kunne modtage 25.000 flasker og dåser dagligt, hvilket svarer til intet mindre end 9,1 millioner om året. Dermed kommer den til at bidrage til de ca. 4 millioner flasker og dåser, der hver dag kommer retur til genanvendelse gennem pantsystemet. Det sparede sidste år klimaet for et CO2-udslip på 150.000 tons.
”Vi søger hele tiden efter nye måder at pleje vores kunder på, og at det nu kan lade sig gøre med en pantstation, som også gavner klimaet, er vi meget tilfredse med. Det passer godt ind i vores ønske om at indgå i grønne samarbejder. Samtidig vil det også aflaste de butikker, som ikke har meget plads til opbevaring af pant, siger Jesper Andreasen, administrerende direktør i Rødovre Centrum.

Pantstationen kommer til at stå på p-pladsen ved Rødovre Centrum lige for foden af Vandtårnet på Tårnvej samme sted, hvor Drop & Go blev testet. Byggeriet er i gang og Dansk Retursystem regner med at byde velkommen i den nye pantstation medio august.

Skitse af den nye pantstation ved Rødovre Centrum. Credit: No Parking

Fakta

I den nye pantstation hælder du dine tomme dåser og flasker ned i en sluse, hvorefter de bliver talt automatisk og panten bliver udbetalt. Maskinen tæller op til 120 emballager i minuttet. Det er tre gange så hurtigt som flaskeautomater i butikkerne.

Byggeriet er i gang og Dansk Retursystem regner med at byde velkommen i den nye pantstation medio august.

Top