Udlån af e-bøger eksploderer
Ulvetime-Cirkus.jpg
Maria Søgaard Boström læser ved en anden lejlighed højt til Ulvetimen på biblioteket - nu låner børn i stor stil deres bøger på bibliotekets hjemmeside.
Den enes død, den andens brød, som man siger. Rødovre Bibliotek har oplevet en firedobling af udlån af e-bøger til børn og fordobling af antallet af brugere på digitale tilbud.
Fakta

Er man ikke allerede bruger, kan man melde sig ind som bruger på biblioteket med NemId  via deres hjemmeside. Man skal bo i Rødovre Kommune.

Biblioteket formidler oplevelser hver dag på Instagram, ligesom vi har opslag på  facebook og masser af inspiration og opgaver på vores hjemmeside.

Der bliver læst og lyttet som aldrig før i de små hjem under Coronakrisen.

Det mærker man alt til i Rødovre Bibliotek, der har lukket den fysiske afdeling ned på Rådhuspladsen, men til gengæld oplever de et stormløb mod elektroniske udlån.

Det er blevet muligt fordi biblioteket har sat grænserne for deres digitale tilbud op, så den enkelte borger nu kan låne 12 e-bøger, 10 lydbøger og 15 film digitalt, hver måned.

På biblioteket glæder de ansatte sig over, at, de er nået ud med budskabet om de digitale muligheder, nu hvor de alvorlige omstændigheder gør, at biblioteket er lukket.

“Der læses i familierne. Jeg vil tro, at rigtigt mange børn får læst højt i denne tid og det er jo skønt at samles om en god historie,” siger biblioteksleder Lone Terpgård-Jensen.

“Vi hjælper også med til at vedligeholde børnenes læsefærdigheder og ikke mindst læseglæden, som man meget gerne skal have med sig ud i livet. Det vil give så meget på mange måder, ikke mindst til det gode hverdagsliv,” siger hun. 

 

Vild udvikling

Hvis du sammenligner tallene fra marts måned  2019 med marts 2020, kan du tydeligt se udviklingen i de digitale udlån.

Tallene afslører næsten en fordobling af unikke brugere på både e bøger og net lydbøger. Udlånstallene taler for sig selv og især firedoblingen af udlån til børn er imponerende.

“Ser vi på udviklingen i hele 2020 har vi følgende tendenser; E-bøger: Stigning i udlån til børn, i skønlitteraturen og unikke brugere. Net lydbøger; Stigninger  på alle områder herunder i samlet antal udlån; Filmstriben: Fordobling af udlån fra januar til marts,” siger Lone Terpgård-Jensen og tilføjer, at Børnebogklubben fortsat kører digitalt. 

 

E bøger marts måned

  2019 2020
Udlån i alt 770 1.650
Børnematerialer 194 799
Voksenmaterialer 576 851
Unikke brugere 373 810

 

Netlydbøger marts måned

  2019 2020
Udlån i alt 1.417 2.307
Børnematerialer 490 922
Voksenmaterialer 927 1.385
Unikke brugere 508 807

 

 

Filmstriben marts måned

  2019 2020
Udlån i alt 547 1.245
Brugere 283 580

 

 

 

Kommentarer
Top