Tryggest på Vestegnen
cykel-politi.jpg
86,1 procent af borgerne i Rødovre Kommune føler sig trygge i deres nabolag Foto: Arkiv
politi 86,1 procent af borgerne i Rødovre Kommune føler sig trygge i deres nabolag og Rødovre topper dermed listen over kommuner på Vestegnen. Det viser en ny tryghedsundersøgelse fra Rigspolitiet.
Fakta

Borgernes grundlæggende tryghed i Københavns Vestegns politikreds

Rødovre Kommune - 86,1 procent

Glostrup Kommune - 85,9 procent

Ballerup Kommune - 81,7 procent

Høje Taastrup Kommune - 81,4 procent

Hvidovre Kommune - 81,1 procent

Gladsaxe Kommune - 79,3 procent

Herlev Kommune - 79,2 procent

Albertslund Kommune - 78,4 procent

Vallensbæk Kommune - 77,9 procent

Brøndby Kommune - 77,1 procent

Ishøj Kommune - 75,5 procent

Høje Gladsaxe (del af Gladsaxe Kommune) - 68,9 procent

Kilde: Rigspolitiets tryghedsundersøgelse fra 2019

Det skal være trygt at bo og færdes i Danmark og på Vestegnen føler borgerne sig i Rødovre lidt mere trygge end borgerne i de øvrige vestegnskommuner, der hører over Københavns Vestegns Politi kreds.
Det er tal fra Rigspolitiets seneste tryghedsundersøgelse, der sender Rødovre til tops i tryghed. Det er syvende gang at politiet gennemfører tryghedsundersøgelsen, der i 2019 bygger på 42.000 besvarede spørgeskemaundersøgelser, der er gennemført af Epinion i perioden fra den 12. juni til den 19. september 2019.

Trygheden er faldet i politikredsen
De adspurgte borgere i undersøgelsen har blandt skulle svare på, hvor grundlæggende trygge de føler sig i deres nabolag ud fra en skala fra 1-7.
Af de adspurgte rødovreborgere svarer 86,1 procent af de føler sig trygge og tallet er væsentligt højere end den samlede tryghedsprocent på hele Vestegnen.
Undersøgelsen viser nemlig, at 80,6 procent af borgerne trygge i deres nabolag i 2019 i Københavns Vestegns politikreds. Et tal der i øvrigt er noget lavere end i 2018, hvor tallet politikredsens samlede tal lå på 84,9 procent.  Hvis man vender blikket mod bunden af tabellen, skiller besvarelserne fra borgerne i Høje Gladsaxe sig ud. Her angiver kun 68,9 procent af borgerne, at de føler sig trygge i deres nabolag.

 

Kommentarer
Top