Frivilligaftale sikrer pædagoger
BUPL-RC4_120608_BP.jpg
Ny aftale gør det muligt for pædagoger at give en ekstra hånd under krisen under ordnede forhold. Foto: Arkiv
Coronavirus Flere pædagoger vil gerne tage en ekstra tørn under krisen. Nu har en ny aftale mellem BUPL og kommunen gjort det muligt under ordnede forhold, hvis behovet opstår.

Det er op til den enkelte, om man vil arbejde ekstra i tilfælde af, at der bliver brug for det. Derfor har BUPL Storkøbenhavn indgået en rammeaftale, der sikrer, at pædagoger i Rødovre Kommune, der gerne vil gøre en ekstra indsats under COVID-19 krisen, også har ordentlige vilkår at gøre det under, når behovet opstår.

COVID-19 har skabt en helt særlig situation, der på alle måder også præger pædagogers og lederes arbejdsliv. En situation og krise, som har kaldt på nye midlertidige aftaler, så pædagoger og ledere kan hjælpe til, hvor og når behovet opstår.Alle de storkøbenhavnske kommuner og BUPL Storkøbenhavn har på den baggrund indgået en rammeaftale, som bliver udmøntet ved, at hver enkel kommune fremsender en konkret og lokal aftale til FTR/faglig sekretær. Og det er sket i Rødovre Kommune.

”Vi har valgt at lave en rammeaftale, fordi vi må forudse, at vi f.eks. kan komme i en situation, hvor presset er så stort, at der også kan blive brug for os på andre tidspunkter i døgnet og andre steder – f.eks. opgaver indenfor det specialiserede døgnområde og sundheds- og ældreområdet,” siger Jon Olufson, formand BUPL Storkøbenhavn.

”Vi vil gerne gøre en ekstra indsats og hjælpe til, hvor der er brug for det. Det skal bare ske på ordentlige vilkår. Og det sikrer rammeaftalen. Man bibeholder f.eks. sin normale løn, og får også tillæg for særydelsen oveni. Som enkeltperson tiltræder man frivilligt og kan til hver en tid udtræde af aftalen igen,” tilføjer siger Jon Olufson.

Kommentarer
Top