Coronakrisen viser at vores samfundsmodel er stærk
1.maj-2019_red-2.jpg
Coronakrisen viser at vores samfundsmodel er stærk, skriver SF'eren Ina Strøjer-Schmidt blandt andet i i dette læserbrev Foto: Arkiv
debat De seneste uger er der blevet lavet aftaler om hjælpepakker for omkring 300 milliarder kroner, hovedsageligt for at holde hånden under det danske erhvervsliv. Og bl.a. herved viser coronakrisen, at vi i Danmark har valgt en rigtig god måde at organisere vores samfund på, hvor alle der kan bidrager, og hvor vi ligeledes kan få hjælp, hvis vi selv får brug for det. Selvom vi har hjulpet mange, så mangler vi stadig at hjælper borgere berørt af 225-timersreglen.

Disse borgere er nogle af de borgere i landet med færrest penge at gøre godt med. 225-timersreglen betyder, at borgere som har modtaget kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse i et år i løbet af de sidste tre år, skal have arbejdet mindst 225 timer inden for det seneste år, for ikke at blive sat ned i ydelse. Dette kan for nogen lyde som et mindre krav, men her må man huske på, at vi har nogle borgere, som arbejdsgivere ikke vil ansætte. Ifølge tal fra efteråret 2018 var omkring 190 borgere i Rødovre berørt af 225-timersreglen. I øjeblikket ansættes folk ikke, men fyres og det kan derfor være tæt på umuligt at få et job, der gør det muligt, at leve op til arbejdskravet. Derfor presser vi i SF på for, at vi på Christiansborg får besluttet at sætte arbejdskravet i bero. Et krav jeg håber og tror vi ender med at komme igennem med. Vi arbejder ligeledes for, at studerende som uforskyldt på grund af coronakrisen bliver forsinket med deres studie, bl.a. hvis eksaminer aflyses, får deres SU forlænget tilsvarende. Når vi, med rette, opretter hjælpepakker til milliarder, kan der selvfølgelig også findes penge til denne relativ lille udgift, der hjælper de økonomisk dårligst stillede her i landet.

Top