Rødovres forældre fattede budskabet 
roedovre-skole_003_151015_BP-1.jpg

Rødovre Skole

Rødovres børn har holdt sig hjemme fra skole idag. Foto: Arkiv
Coronavirus Hvad de panikslagene handlende ikke kunne finde ud af i køerne i supermarkederne, viste byens børnefamilier eksemplarisk, hvordan man gør; lytter. Nødberedskabet er igang og alle tager ændringerne pænt. 
Samtlige skoler i Rødovre holder lukket fra mandag morgen, men allerede torsdag kunne skolerne melde om ekstremt lave elevtal. 
Byens forældre har lyttet til advarslen og opfordringen om at holde børn hjemme. 
 
Få børn mødt op

På Tinderhøj Skole, der er byens mindste, var der eksempelvis kun 35 ud af 600 børn mødt frem, og det glæder skolechef, Tina Marker. 

“Folk har virkelig forstået budskabet. Vi oplever gode medarbejdere, der gerne vil løse den her situation. Lederne er meget begejstrede for indsatsen og forståelsen og det er noget vi virkelig mærker,” siger Tina Marker og tilføjer:

“Der er nogle forældre, der lige skal finde nogle løsninger i forhold til pasning, fordi de selv har vigtige jobs, der ikke kan udføres af andre. men det er der også plads til.”

Der vil være læringsforløb for primært de ældste børn (særligt 6.–10. klasse), men også de yngste får mulighed for at lave noget hjemmefra. Kommunikationen foregår som udgangspunkt gennem Aula. Hvis Aula er nede, som det eksempelvis skete onsdag aften, henvises til kontaktinfo på de enkelte skolers hjemmesider.
 

Nødpasning

Alle daginstitutioner og SFO 1 tilbyder nødpasning. Nødpasning er kun for de børn, hvis forældre har særlige kritiske opgaver i det private og offentlige, og som ikke har mulighed for selv at passe eller få passet deres børn på anden vis. Du kan finde mere information på BørneIntra.

“Det er vigtigt, at nødpasningsordningen primært er for forældre med kritiske arbejdsopgaver, og det bliver vores SFO-personale, der varetager beredskabet,” understreger Tina Marker. 

Forvaltningens håndtering af den unikke situation, glæder den politisk ansvarlige på området.

“Det er en tid, hvor det er vigtigt, at vi alle sammen passer på hinanden, og derfor er jeg glad for, at vi har etableret nødberedskab og at personalet har organiseret sig, så de kan løfte opgaven, sådan så de personer, der har vigtige opgaver i samfundet kan varetager deres job. Vi skal stå sammen om det her, og det har personalet i på børne- og skoleområdet gjort,” siger Flemming Lunde Østergaard Hansen (S)