Hvordan er dit Corona-liv
18-rollespil3.jpg

Her maler en dreng rollespilsfigurer, men hvordan kommer din familie igennem Coronakrisen? Del jeres dagbog og billeder med avisen og eftertiden. Det er vigtigt for historien!

Her maler en dreng rollespilsfigurer, men hvordan kommer din familie igennem Coronakrisen? Del jeres dagbog og billeder med avisen og eftertiden. Det er vigtigt for historien! Foto: Arkiv
Coronavirus Det der er gemt i dag, er glemt i morgen. Derfor er det uhyggeligt vigtigt, at rødovreborgere dokumenterer, hvordan de kommer igennem de næste ugers historiske krise, så eftertiden kan forstå og lære af vores erfaringer.

Kun meget få gange har Danmark været kastet ud i så store omvæltninger, som rammer os lige nu i disse Coronatider.

Derfor vil det også være uvurderligt for Lokalhistorisk Samling at få dokumenteret, hvordan Rødovre-borgerne kommer igennem de kommende uger. Den lokale arkivar, Marie Aakjær Drost, opfordrer derfor alle til, at lave en dagbog, mens vores samfund er delvist lukket ned. Arbejder I på højtryk? skaber I nye rutiner? Keder I jer eller får I ordnet en masse udskudte projekter? Alle erfaringer kan være vigtige for eftertiden.

Men hvorfor egentlig?

”Når historien bliver skrevet om store begivenheder, et det som regel det store samfundsmæssige perspektiv der dominerer. Men historien består jo af en myriade af små historier fra vores allesammens liv, der ofte forsvinder, fordi de ikke bliver dokumenterede, eller folk ikke synes, at de er vigtige,” siger Marie Aakjær Drost til Rødovre Lokal Nyt, da vi fanger hende tidligt tirsdag morgen i hendes egen isolation.

 

Ekstraordinære situationer skal kortlægges

Som de fleste andre danskere, er hun nemlig tvunget til et liv bag hjemmets fire vægge af hensyn til de svageste i samfundet.

Men det er ikke det samme, som, at man ikke kan skrive og tage billeder, eller tegne, hvad dagene går med.

”Eller fortæl, hvad I har af tanker om denne meget ekstraordinære situation, vi alle befinder os i,” siger hun.

På lokalhistorisk samling har de allerede nu en dagbog fra en klasse på Rødovre Skole fra dengang under besættelsen. Den dagbog fortæller både om små og store begivenheder, men dokumenterer først og fremmest livsbetingelserne under en anden ekstrem tid for de lokale mennesker i Rødovre.

”Derfor er det et af vores vigtigste dokumenter i samlingen. Jeg vil gerne med borgernes hjælp skabe en lignende beretning om denne tid, så fremtidige generationer også får muligheden for at kigge ind i en slags tidsboble og få en fornemmelse af, hvordan krisen påvirkede helt almindelige mennesker,” understreger Marie Aakjær Drost.

 

GIv os din dagbog

Hun håber derfor, at rigtig mange vil skrive til Rødovre Lokal Nyt på andre@rnn.dkog sende deres dagbog, tanker eller billeder, så også andre i byen kan få glæde af dem.

”Og så, når den almindelige hverdag vender tilbage igen – så send eller aflever jeres dagbøger på Lokalhistorisk Samling på biblioteket. Jeg håber at modtage en masse spændende dagbøger, på den anden side af denne krise,” siger lokalarkivaren.

Kommentarer
Top