Fra forsvarsværk til fortidsminde
Vestvolden-krediter-Lars-Schmidt.jpg
Vestvolden er i dag fredet og strækker sig 14,2 kilometer fra Utterslev Mose gennem København, Rødovre, Brøndby og Hvidovre kommuner til strandengene i Avedøre. Foto: Lars Schmidt
foredrag Museumsleder Martin Jerspersen går tæt på lokal krigshistorie i forbindelse med 100-året for Vestvoldens nedlæggelse.

Til april er det 100 år siden, at Vestvolden blev nedlagt som forsvarsværk og i den forbindelse vil historiker og museumsleder Martin Jespersen, torsdag den 5. marts, gøre dig klogere på Vestvoldens historie. Det gør han på Rødovre Bibliotek, når han dykker ned i krigs- og kulturhistorien om Volden og resten af Københavns Befæstning. Fra begyndelsen, som danmarkshistoriens største og mest omstridte byggeri, over verdenskrigene og den kolde krig til i dag, hvor Vestvolden er Danmarks største fredede fortidsminde og Rødovres største grønne område.
Vestvolden blev bygget i årene 1888 til 1892, som en del af Københavns Landbefæstning og da 1. Verdenskrig brød ud i 1914, blev der indkaldt en sikringsstyrke på 50.000 mand til Københavns Befæstning, som blev armeret og gjort klar til kamp. Krigen kom ikke og i 1920 var det slut med Vestvolden som forsvarsværk.
Foredraget med den historiske indsigt kan opleves på Rødovre Bibliotek torsdag den 5. marts fra klokken 19 til 12. Billetter kan købes for 40 kroner på biblioteket eller på rdb.dk

Kommentarer
Top