Apotek: Der er medicin nok til alle
90814571_210707863577344_6630067377620910080_n.jpg
Camilla bag sikkerhedsskærmen på apoteket. Foto: Red
Coronavirus Da Coronapanikken spredte sig var der kø fra Rødovre Apotek helt ud til Rødovre Parkvej. I dag har apoteket sat begrænsninger på, så alle kan få deres medicin i sikre omgivelser uden risiko for smitte af kunder eller personale. ”Og der er nok til alle,” lyder budskabet.

Mens det meste af Danmark er lukket ned under Coronakrisen, arbejder personalet på Rødovre Apotek, ligesom en masse andet sundhedspersonale, ufortrødent videre.

”Håndspritten er udsolgt og det vi får af leveringer bliver revet væk med det samme,” fortæller Camilla Bangert fra Rødovre Apotek.Det er myndighederne, der har lavet begrænsninger mod hamstring for at sikre medicin nok til alle.

”Og det er der, hvis man bare opfører sig ansvarligt og lader være med at købe ind til et lager derhjemme,” lover apotekeren.

Mere sikkerhed

Hun har øget sikkerheden på apoteket i takt med regeringens tiltag for at sikre Danmark.

”Vi kører princippet én kunde ud, én kunde ind. Man skal betale med kort eller Mobilepay og vi har sat skærme op som beskyttelse mellem de ansatte og kunderne,” siger hun og fortæller, hvordan den ene dag har taget den anden og sat kollegaerne under et massivt pres:

”Vi havde meget travlt i starten, og da statsministeren lukkede centrene, mærkede vi en nedgang i antallet af kunder. Til gengæld er vores salg gennem levering via chauffører eksploderet. Vi sender meget til dem, der ikke kan komme på gaden selv, så kommer vi ud til dem.”

Selvom der er flere kunder i centeret lige nu, fyldes vognen med ting, der skal køres ud af huset hele tiden op, så de arbejder på højtryk på apoteket lige nu.

”Vi prioriterer selvfølgelig i det der er. Noget er mere vigtigt at komme i gang med, end andet. Vi har udvidet det tidsrum vi kører i, så vi gør alt hvad vi kan og vi henstiller til, at man samler sine bestillinger, så vi ikke skal køre af flere omgange” siger Camilla Bangert, der slet ikke kan forstå, at man lytter til fakenews på især Facebook.

”Du skal kun bruge myndighederne som informationskilde. Man skal holde afstand. Er man i risikogruppen skal man holde sig indendøre og alle skal huske at vaske hænder med vand og sæbe og sprit, hvis man kan,” siger hun og afslører, at de får tilbudt håndsprit, som de ikke helt ved, hvad er og kan stå inde for.

Lad jer ikke snyde

Til gengæld kan hun ikke forstå, hvordan nogle ældre i byen kan være blevet bildt ind, at eksempelvis klorhexidin skulle virke lige så godt som håndsprit mod smitten.

”Det gør den ikke,” understreger hun én gang for alle og gentager, som kun en rigtig apoteker midt i sundhedskrise kan gøre det:

”Der er ingen grund til at gå i panik, hvis man bare køber det, man har brug for og ikke køber ind til et lager,  så er der medicin nok til alle.”

Kommentarer
Top