2.600 små børn holder vejret
indvielse_børnehave_irmabyen_espelunden-17.jpg
Alle Rødovres institutioner har nødberedskab, men forældrene har været virkelig gode til at holde børn hjemme eller hente dem tidligt, siger Rødovres dagtilbudschef. Foto: Arkiv
Coronavirus Rødovres mindste børn gjorde i torsdags deres til ikke at sprede smitten, da de måske lidt uvidende blev holdt hjemme fra vuggestue, børnehave og dagpleje. Ialt blev næsten 2.600 små børn passet hjemme. Flere beskriver, hvordan de hjalp pårørende og naboer med at passe børn. 

24 børnehaver og vuggestuer og en række dagplejemødre kunne torsdag morgen vågne op til stort samfundssind, da byens mindste børn i stor grad blev holdt hjemme. 

Ialt har næsten 2600 små børn haft fornøjelsen af lidt ekstra tid med familien, og det var også nødvendigt, hvis Rødovres plan om nødpasning skal hænge sammen.

“Vi har nødpasning pt. i alle institutioner. Vi skal sørge for, at nogen kan arbejde, hvis de har et vigtigt arbejde og vi er glade for, at så mange holdt deres børn hjemme. Der var nogle enkelte, der af de helt legitime grunde blev afleveret tidligt fra morgenstunden, men mange blev hentet igen hurtigt på dagen, fordi deres arbejdspladser sendte de voksne hjem,” fortæller Karen Haudrum Larsen, dagtilbudschef i Rødovre Kommune. 

“Vi håber, situationen omkring de voksnes arbejdspladser, og hvor mange, der har brug for nødpasning, stabiliserer sig om et par dage. Der er lukket i institutionerne, men åbent for dem, der har særlige opgaver i det offentlige, sundhedspleje og ældrepleje,” siger Karen Haudrum Larsen

 

Ansatte i cirkulation

Lige nu er lederne i dialog med de forældre, der har brug for pasning, og de skal melde tilbage hurtigst muligt. Hvis vi ikke hører noget, regner vi med, deres børn ikke kommer.” 

Situationen, hvor virussen er sluppet løs i samfundet har ændret arbejdsgangene blandt dagtilbuddene. 

“Vi har lavet nogle kriterier internt, så vi prøver at lade det være de samme, der er på arbejde de næste 14 dage, så vi ikke cirkulerer smitten. Dagplejen er særlig, fordi den er i hjemmet. Der kan vi ikke holde alle private hjem åbne, så der prøver vi at lave noget pasningi vores fælles legestuer. Vi gør det så godt vi kan,” understreger hun.