Rødovres mænd kan vælge og vrage
baxter.jpg
Sådan så redaktørens profilbillede ud dengang han havde en datingprofil på Tinder. Det giver nemlig mange flere hits at have en hund med på billedet, også selvom det er snyd, hvis det ikke er din egen. Dét og mange andre løgne er bare hverdag i datingjunglen, hvor det som mand først og fremmest handler om at være høj nok til 'Date mig nøgen'.  Foto: Minja Derkovic
Historisk mange singler Tinder og andre datingapps fører ikke til flere kærestepar. Tværtimod har der aldrig nogensinde før været så mange singler, som nu, hvor utålmodige datere ikke giver potentielle partnere, den chance de fortjener. I Rødovre er der 5.484 single kvinder og kun 3.497 enlige mænd.

Det er måske ikke fordi, Rødovres mænd helt direkte kan vælge og vrage blandt de lokale singlekvinder, men det er ifølge statistikken tæt på.

Lige nu er der 5.484 enlige kvinder i Rødovre, mens der kun er 3.497 datingklar mænd. Det er højeste tal i evigheder og følger den tendens, som tal fra Danmarks Statistik afslører om Region Hovedstaden, hvor der aldrig nogensinde før har været flere enlige. Tilmed afslører tallene, at enlige kvinder udgør et solidt flertal.I begyndelsen af 2020 var hele 399.403 enlige i regionen, hvilket er det højst registrerede antal enlige i regionen nogensinde. 

Blandt de 399.403 enlige var der markant flere kvinder end mænd. Helt præcist var 235.281 af den samlede mængde kvinder, mens blot 164.122 af dem var mænd.

Det år, der kommer tættest på 2020, hvad angår antallet af enlige, er 2009. Her var antallet 397.512, mens 2017 er det år, som er længst fra, da der ’kun’ blev registreret 389.173 enlige dette år.

 

Nemmest at være mand

Det er ikke Rødovre Kommune, der er skyld i, at antallet af enlige i Region Hovedstaden har nået rekordhøjder.

Antallet af enlige i Rødovre Kommune var nemlig ikke rekordhøjt i begyndelsen af 2020. Det har været markant højere førhen, for eksempel i perioden 2007-2011.

Noget har tallene fra Rødovre Kommune dog tilfælles med tallene for hele regionen, og det er, at også enlige kvinder er i overtal i Rødovre Kommune. Alt i alt var der i begyndelsen af 2020 8.981 enlige i Rødovre Kommune.

 

Brug-og-smid-væk kultur

Det er efterhånden alment kendt, at der hersker en brug-og-smid-væk-kultur på nettets mange mødesteder og det påvirker muligvis troen på at finde den eneste ene online. Alligevel valfarter singler i stor stil til dette alternativ til ensomheden og har som regel gode svar klar i ærmet til vigtige eksistentielle spørgsmål som: hvor høj er du, har du en god dag og er du med på shenanigans.

At antallet af enlige har nået rekordhøjder i Region Hovedstaden kommer da også delvist bag på dating-ekspert Jesper Nørskov Jensen, der er medindehaver af findenkaereste.dk, som er Danmarks største online-portal inden for datingråd og tips.

”Den vækst, som vi de seneste år har set inden for datingmuligheder, herunder fremkomsten af Tinder og andre datingapps, tænker man som udgangspunkt vil bidrage til at sænke antallet af enlige. Når vi kigger på nyere tal, må vi dog bare konstatere, at dette ikke har været tilfældet. Jeg tror blandt andet, at dette skyldes, at mange af de nyere dating-tilbud bidrager til en mere flyvsk datingkultur. Eksempelvis Tinder,” siger han og fortsætter:

”Denne app skaber ikke ligefrem dedikerede, tålmodige datere, der giver potentielle partnere flere chancer. Med Tinders gameificerede brugerflade er det næste match nemlig kun swipes væk, og for mange bliver brugen af denne app – og en række af dens sidestykker – mere en jagt på selvbekræftelse og et match-fix end på decideret kærlighed,” forklarer Jesper Nørskov Jensen.

 

Kommentarer
Top