Rådhustræer udsat for hærværk
traeer-raadhuspladsen_637_170220_BP.jpg
18 lindetræer på rådhuspladsen er blevet udsat for hærværk i løbet af weekenden. Foto: Privat
Hærværk I løbet af weekenden har en eller flere ukendte gerningsmænd tilsyneladende fundet det morsomt at ødelægge flere af Rødovre Kommunes lindetræer på rådhuspladsen. ”Sagen vil blive politianmeldt,” lyder det fra kommunen.

Man skulle næsten tro, at det var weekendens voldsomme blæsevejr, der havde fået bugt med flere af Rødovre Kommunes lindetræer på rådhuspladsen. Det viser sig imidlertid desværre at være et tilfælde af hærværk. Motivationen bag ødelæggelserne vides ikke.

18 træer ødelagtRødovre Kommune oplyser til Lokal Nyt, at hærværket drejer sig om 18 lindetræer, der er blevet knækket, hvor toppen af lindetræerne er blevet adskilt fra stammen. Det vides endnu ikke, hvordan hærværket er sket eller på hvilket grundlag.

Rødovre Kommune tager hærværket aldeles seriøst og vil forsøge at komme til bunds i sagen.
”Det er naturligvis en alvorlig sag, som vil blive politianmeldt, ” udtaler Rasmus Thye Lynghøj, der er kommunikationskonsulent hos Rødovre Kommune.

Sådan så det ud søndag den 16. februar på rådhuspladsen. Foto: Privat

Lindetræerne var en gave

Rødovre Kommune satte de mange nye lindetræer i jorden tilbage i 2015 og træerne var en gave fra Rødovre Centrum og administrerende direktør Jesper Andreasen. De 150 nye lindetræer erstattede de eksisterende lindetræer, der havde vokset sig for store og i øvrigt var misvedligeholdt.

De forholdsvis nye lindetræer skulle være med til at genskabe arkitekt Arne Jacobsens oprindelige idé om kasseformede træer i snorlige rækker, da han tegnede rådhuspladsen i 1954. Den plan har bogstavelig talt lidt et lille knæk i weekenden.

 

Redaktionen følger nøje med i udviklingen af sagen og arbejder på en kommentar fra borgmester Erik Nielsen.

Rødovre Centrum og Rødovre Kommune har i årtier haft et godt samarbejde. På billedet planter borgmester Erik Nielsen og centerdirektør Jesper Andreasen de første lindetræer i 2015. Foto: Arkiv

Kommentarer
Top