Fuldt hus til koncert i dybet
CRAS_Ejbybunker_200130_02.jpg
"Det er første gang, vi har lagt beton til en koncert. Avantgardemusik ligger jo umiddelbart et stykke fra det, vi ellers laver, men vi sagde ja til CRAS-ensemble, fordi værket var inspireret af ”The Doomsday Clock”," fortæller Martin Jespersen. Foto: Per Dyrby
koncert Der var ikke en stol at opdrive, da guitar-seks- tetten Gras Ensemble spillede dommedagskoncert i Ejbybunkeren.

Man forbinder ikke umiddelbart en gold koldkrigsbunker, som det oplagte sted til en koncert, men når den musikalske fortælling netop handler om atomvåben, er valget oplagt.
Koncerten var Cras-ensembles uropførelse af et helt nyt komponeret værk, der er inspireret af ”The Doomsday Clock”, der var et stærkt symbol under den kolde krig.
”Jeg synes, den autentiske kold-krigsramme i bunkeren, foredraget af Carina Meyn fra Forsvarsakademiet og koncerten virkede rigtig godt. Gæsterne fik selvfølgelig også en kort introduktion til bunkerens egen historie og jeg tænker, vi kommer til at se en del af dem igen som almindelige gæster, så de kan få det hele med,” fortæller Martin Jespersen, der er museumsleder i Ejbybunkeren. Han fortsætter.
”Det er ikke, fordi vi skal til at gå Viften i bedene, men hvis vi kan finde noget, der passer lige så godt ind, kunne jeg godt forestille mig, vi gør noget tilsvarende en anden gang,” siger han om koncerten og foredraget.

Top