Besøg Danmarks største skraldespand
vestforbraendning_001_091117_BP.jpg
Vestforbrænding fylder 50 år og i den anledning kan børnefamilier få et unikt indblik i arbejdet hos Danmarks største affaldsselskab. Foto: Brian Poulsen
vestforbrænding I vinterferien har du mulighed for at blive klogere på affaldets vej fra skraldebilen til afbrænding, når Vestforbrænding fejrer jubilæum med arrangementer for børnefamilier.

Vestforbrænding fylder 50 år og i den anledning kan børnefamilier få et unikt indblik i arbejdet hos Danmarks største affaldsselskab.
Helt bogstaveligt kan børn og deres forældre i vinterferien få hænderne helt ned i skraldet via workshops og opleve affaldets skjulte potentiale via øvelser og eksperimenter.
”Det er vigtigt for os, at både børn og voksne får en forståelse for, at affald ikke ‘bare’ er affald, men at det er ressourcer, som kan bruges igen og igen.”
“Når du sorterer dit affald, er du med til at give det et nyt liv og på den måde gøre en vigtig forskel. Den bevidsthed vil vi gerne give børnefamilierne, samtidig med at budskabet pakkes ind i en god oplevelse med leg og wauw-effekt,” fortæller Agnete Blum, der er formidlingskonsulent hos Vestforbrænding og som har været med til at udvikle de nye workshops.

Besøg ‘Skraldelev’
Det kan være svært for børn at forstå, hvad komplekse begreber som ressourcer, cirkulær økonomi, miljø og genanvendelse helt præcist betyder, men gennem workshops for små og store børn vil Vestforbrænding i vinterferien forsøge at give svar på, hvorfor det er vigtigt, vi sorterer affald og genbruger så meget som muligt.
Iført sikkerhedshjelm og gul vest kommer alle med på rundvisning og oplever affaldets vej fra skraldebilen til afbrænding, når restaffaldet bliver til elektricitet og varme i de 1000 grader varme ovne.
De yngste kommer derefter på besøg i minibyen Skraldelev, hvor der både er huse og genbrugsstation. Her kan man blive klogere på, hvordan affaldet skal sorteres og hvad der sker med det, efter det lander i de forskellige skraldespande.
De store børn kommer med i forsøgslokalet og eksperimenter med kemiske og fysiske forsøg, der viser nogle af de processer, som sker på anlægget hver eneste dag.
Tirsdag, onsdag og torsdag i uge 7 og uge 8 er der to forskellige workshops for familier med børn i aldersgrupperne 6 til 10 år og fra 11 år og op.
Du booker dit besøg på Vestforbrændings workshops via hjemmesiden Vestfor.dk

Fakta

Vestforbrænding håndterer affaldet fra 900.000 danskere fordelt på 19 sjællandske kommuner. På forbrændingsanlægget i Glostrup bliver affaldet omdannet til varme og elektricitet. En proces, som kan være svær at forstå, men som bliver konkretiseret på børnenes vej gennem forbrændingsanlægget.

Kilde: Vestforbrænding