Sprængning gik galt
vestfor_privat.jpg
Siden december måned har det ulmet i dybet i en affaldssilo på Vestforbrænding. Sprængninger af det sammenpressede affald skal komme problemet til livs, men i fredags gik sprængningen galt. På billedet ses skaderne nær siloen. Foto: Vestforbrænding
ikke efter planen Ingen personer kom til skade, da en kontrolleret sprængning i en affaldssilo på Vestforbrænding, ikke gik helt efter planen fredag i sidste uge.

Smadrede vinduer og et ramponeret værksted, var det kedelige resultat af en kontrolleret sprængning på Vestforbrænding, der af ukendte årsager ikke gik helt efter hensigten.
Vestforbrænding har i længere tid kæmpet med en mindre brand i den ene affaldssilo, hvor sammenpresset affald umuliggør, at branden kan slukkes på traditionel vis. Derfor skal affaldet springes i stykker, så Vestforbrænding kan komme frem til arnestedet, men noget tyder altså på, at der blev brugt en stang dynamit eller to for meget.
Vestforbrænding havde på forhånd advaret naboer om, at der kunne forekomme flere brag i forbindelse med sprængningen og kilder til Lokal Nyt fortæller, at ruderne i de nærliggende villakvarterer i Islev stod og vibrerede, da det sammenpressede affald blev forsøgt sprængt i småstykker.
“Vi er stadig ved at afdække, hvad der skete og hvad der helt præcist gik galt,” fortæller Birgitte Malm, der er kommunikationspartner på Vestforbrænding.