Ny app giver dig sunde vaner på fem uger
5-Week-uden-logo-9.jpg
Ny app - og lokale Henrik Duer - hjælper dig i form på kun fem uger. Foto: Pressefoto
Ny app Lige nu er Henrik Duer med i den lokale sundhedschallenge 'Rundt om Rødovre', men i resten af landet hjælper han sammen med Sportsmaster danskerne til sunde vaner gennem en digital bootcamp.
The5WeekChallenge
  • Deltagelse i The5WeekChallenge koster 99,- kr. og kan købes online eller i din lokale Sportmaster. Læs mere på challenge.sportmaster.dk
  • Man kan købe adgang til The5WeekChallenge online eller i Sportmaster-butikker, inden startskuddet lyder den 13. januar 2020.
  • Fra den 1. januar 2020 kan man downloade appen og gennemføre det digitale sundhedstjek, der angiver kropsalder og et personligt pointmål.

Igår den 13. januar startede et fem ugers digitalt sundhedsforløb , der giver de håbløse nytårsfortsæt baghjul, fordi det tager udgangspunkt i din nuværende tilstand og dine realistiske mål. 

Med hjælp fra en innovativ app og to af Danmarks førende trænings- og kostvejledere, ikke mindst den lokale Henrik Duer, kan du med The5WeekChallenge skabe sunde vaner, der varer længe.

 

Daglige udfordringer og personlige pointmål

The5WeekChallenge er baseret på en app og foregår lidt som et spil, hvor man skal samle pluspoint og undgå minuspoint ved at deltage i forskellige udfordringer. Det kan være alt fra 30 minutters fysisk aktivitet om dagen til almene lifehacks som fx at få sovet nok om natten.

Selvom The5WeekChallenge foregår digitalt, bliver forløbet individuelt. Man lægger nemlig ud med at gennemføre et digitalt sundhedstjek – et slags sundhedseftersyn – hvor bl.a. kropsalder og personlige pointmål fremgår. På den måde kan man få indblik i, hvordan ens nuværende livsstil ser ud, og hvor man med fordel kan sætte ind for at føle mere velvære og glæde, som i sidste ende er målet.

Da han besøger redaktionen på Rødovrevej, aftaler vi hurtigt, at vi skal lave en lokal challenge, der er så realistisk, at alle i hele byen kan gennemføre den, og få et sundere liv som resultat. Rundt om Rødovre, kalder vi udfordringen, der i disse dage har fået glade mennesker til at blive endnu gladere ved at løbe, cykle og gå på vejene i Rødovre. Helt så specifikt behøver du ikke at gøre det til, hvis du downloader den nye sunhedsapp. 

Her skal du indtaste dine data, dine mål og så får du ellers løbende gode råd fra eksperterne. 

 

Førende eksperter med på råd

To eksperter er nemlig med på sidelinjen under hele The5WeekChallenge. 

Henrik Duer er træningsfysiolog, og mange kender ham fra TV3-programmet ‘Ekstremt fed – et år til at redde livet.’ Michelle Vesterby er en af verdens bedste kvindelige triatleter på Ironman-distancen, og i TV-2-programmet ‘Jernkvinden’ har hun givet danskerne indblik i, hvordan hun på kun få måneder efter kejsersnit med sin søn lykkedes med at blive nummer fem til Copenhagen Ironman.

Gennem appen kommer de med deres faglige og erfaringsmæssige bud på, hvad man kan gøre for at komme godt igennem ugens udfordring. Ifølge Henrik Duer er særligt én ting meget vigtig:

”De fleste har prøvet at ændre livsstil. De fleste har også prøvet at fejle med det. Og når man har fejlet mange gange, så mister man troen på, at det kan lade sig gøre. Omvendt kan man sige, at det er de færreste, der har givet op, når de er foran. Derfor er det rigtig vigtigt at være realistisk med sine målsætninger, så man har den bedste forudsætning for at lykkes med de små delmål og forblive motiveret. Med The5WeekChallenge hjælper Sportmaster dig til at blive konkret, holde styr på dine mål og fejre dine succeser,” lyder det fra Henrik Duer.

 

Brug fællesskabet – du kan ikke gøre det alene

Ifølge Michelle Vesterby er det også vigtigt ikke at stå helt alene med en livsstilsændring. Derfor mener hun, at man skal benytte sig af det fællesskab, som The5WeekChallenge lægger op til. Hun foreslår bl.a., at man deler sine op og nedture med de andre deltagere på de sociale medier og inddrager sin familie:

”Det er en god idé at dele sine drømme og sit mål med sine nærmeste. Det er vigtigt, at man giver dem medejerskab og gør dem til en del af projektet. For det kan være rigtig svært at komme af sted, hvis man render rundt med dårlig samvittighed. Jeg ville aldrig være kommet hertil, hvis det ikke havde været med min families opbakning,” fortæller Michelle Vesterby.

Da vi først har gjort lidt grin med sundhedstilstanden på den efter-jule-ramte redaktion, understreger Henrik Duer, at realistiske mål og vedvarenhed er altafgørende. 

“Ingen bliver til Ronaldo efter bare én fodboldtræning, men man gider heller ikke træne 1000 gange, hvis det ikke er sjovt. Så sæt mål, der ikke ødelægger dit liv og find en makker, der gør det sjovt at være med,” siger han. 

 

Sportmaster gør det nemmere 

Hos Sportmaster er man spændte og glade for, at man som sportskæde nu kan tilbyde danskerne noget helt nyt:

”Det betyder meget for os, vi udover at sælge sportstøj og udstyr af høj kvalitet også kan være med til at hjælpe folk i gang med en sund og aktiv livsstil. Med The5WeekChallenge bliver det muligt for alle at være med uanset niveau – og på den måde gør vi det nemmere for danskerne at få en sundere livsstil. Det bliver sjovt og udfordrende, og vi håber, at en hel masse har lyst til at deltage,” lyder det fra Peter Hædersdal, som er marketingchef hos Sportmaster.

Når The5WeekChallenge slutter, gentages sundhedstjekket, og deltagerne kan få et diplom. Der vil under hele forløbet være masser af præmier på højkant til dem, som deler deres sejre og udfordringer med de øvrige deltagere eller vinder de ugentlige udfordringer. 

 

Kommentarer
Top