Bæredygtige Konfirmationskjoler
20190724_125403.jpg
Det er en stor ting at blive konfirmeret. Ved konfirmationsforberedelse hos præsten overvejes livets store spørgsmål og de kommende konfirmander gøres åndeligt myndige.
Sponsoreret indhold Det er en stor ting at blive konfirmeret. Ved konfirmationsforberedelse hos præsten overvejes livets store spørgsmål og de kommende konfirmander gøres åndeligt myndige.

Men selve festen fylder naturligvis også meget. Der planlægges og forberedes i flere måneder før den store dag. En af de ting, der fylder meget, især hos pigerne, er tøjet. Mange drømmer om og leder efter den helt rigtige konfirmationskjole, der både passer til deres stil og familiens økonomi.
Grøndalslund Sogns Menighedspleje har startet et projektet, hvor vi indsamler brugte konfirmationskjoler og låner dem ud til kommende konfirmander. Projektet er senere blevet udvidet, så alle menighedsplejere i Rødovre er med og alle konfirmander kan låne. Selvom vi først startede sidste sommer, har vi allerede en stor samling kjoler og vi modtager gerne flere. Der er både retro kjoler fra 80érne og kjoler fra de sidste par sæsoner. De fleste har vi fået af private, men vi har også fået en samling kjoler fra en tidligere forhandler. Disse kjoler har aldrig været brugt og ville have været ren resursespild, hvis ikke de var blevet doneret til projektet.
Vi ved, at klimaet og det at leve bæredygtigt fylder meget hos mange unge og foruden at være meget dyre, er konfirmationskjoler heller ikke særlig bæredygtige, da de jo ofte kun bruges én dag. Ved at låne kjolen hos os, kan man altså både spare penge og være med til at passe på miljøet.
Torsdag den 23. januar inviteres alle kommende konfirmander fra hele Rødovre til kjoleprøvning og tilretning i Grøndalslund kirke, Tårnvej 350. Vi åbner dørene fra klokken 16 for konfirmander og pårørende.
Kontakt kirke- og kulturmedarbejder Signe på 2912 6616 eller sbha@km.dk.

Kommentarer
Top