Urininkontinens hos mænd
Coloplast.jpg
Urininkontinens hos mænd | Symptomer og hyppigste årsager Metabeskrivelse: Urininkontinens hos mænd kan have flere årsager, og med de rette hjælpemidler kan du leve et liv uden frygt for lækage
SPONSORERET INDHOLD På verdensplan lider over 2 millioner mænd af urininkontinens. Mange skammer sig over, at de utilsigtet ikke kan holde på vandet og undlader derfor i lang tid at gøre noget ved problemet. Det er dog vigtigt at forstå, at inkontinens rammer mange, og at der er kompetent hjælp at få.

Urininkontinens er en forholdsvis hyppig lidelse især blandt ældre mænd. Urininkontinens hos mænd er ofte relateret til et medicinsk problem eller til behandlinger, der omfatter prostatakirtlen, herunder forstørret prostatakirtel eller fjernelse af prostatakirtlen på grund af kræft. Andre årsager kan også være urinrørsforsnævring, bevægelsesvanskeligheder, akut forvirring eller demens.

Urininkontinens hos mænd kan have mange årsager, og du skal ikke bare acceptere at leve med den. Hvis du er genereret af vandladningsproblemer, bør du derfor kontakte din læge eller sygeplejerske for at få dine symptomer udredt. De kan også informere dig om behandlingsmuligheder, de forskellige hjælpemidler samt give dig den hjælp og støtte, du har brug for til at leve et aktivt liv med ufrivillig vandladning.  Hvad er urininkontinens?
Urininkontinens er ufrivillig vandladning eller urinlækage, som skyldes en svaghed eller manglende evne til at kontrollere vandladningen. Urininkontinens forekommer hyppigere hos mænd i 60-65-årsalderen og ses mere sjældent hos yngre mænd. Urininkontinens forekommer i forskellige typer alt efter årsagen, hvor de 3 mest almindelige er stressinkontinens, tranginkontinens og overløbsinkontinens.

Stressinkontinens
Oplever du utilsigtet udslip af urin, når du hoster, nyser, ler eller løfter noget tungt, har du højst sandsynlig stress-inkontinens. Det er desuden den mest almindelige type inkontinens efter en prostatakræftoperation.

Tranginkontinens
Har du kraftig trang til vandladning, er det som regel tranginkontinens, også kaldet urgeinkontinens. Det forekommer, når blæren trækker sig sammen og giver dig en fornemmelse af, at du skal lade vandet nu og her, selvom du måske lige har tømt din blære.

Overløbsinkontinens
Ved overløbsinkontinens forekommer små hyppige vandladninger og lækage, når du ikke tømmer blæren ordentligt. Det kan blandt andet skyldes medicinske tilstande, såsom en forstørret prostatakirtel eller indsnævring af urinrøret. Denne type af urininkontinens skal du være opmærksom på, da blæren kan blive slap med tiden og være svær at få til at fungere normalt igen.

Uanset hvilken type urininkontinens du har, så kan vandladningsproblemer påvirke dit helbred og din livskvalitet betydeligt. Der findes flere behandlingsmuligheder og effektive hjælpemidler, som gør det muligt for dig at leve et aktivt liv med ufrivillig vandladning. Derfor er det vigtigt, at du søger hjælp hos din læge eller sygeplejerske, så du kan fortsætte med at leve det liv, som du ønsker.

Lev et aktivt liv med ufrivillig vandladning (H2-overskrift)
Der er mange ting, du kan gøre for at bevare kontrollen og leve et aktivt liv med ufrivillig vandladning. Uanset hvilken type urininkontinens, du lider af, findes der flere behandlingsmuligheder. Det kan blandt andet dreje sig om simple ændringer i levevis, optræning af bækkenbund og blæretræning, medicin, operation samt andre ikke-kirurgiske alternativer.

Derfor er det en god idé at drøfte alle mulighederne med din læge, så du er sikret den bedste løsning på netop din urininkontinens. Anbefaler din læge en ikke-kirurgisk behandling, så tilbyder Coloplast effektive hjælpemidler, som kan gøre din hverdag med inkontinens lettere:

  1. Uridom og urinposer (H3-overskrift)

Har du problemer med at holde på vandet (inkontinens) er et uridom og en urinpose fra Coloplast fremragende hjælpemidler, der både er sikre, brugervenlige og diskrete at anvende.  

Med de rette hjælpemidler til dit vandladningsproblem, kan du leve livet sådan, som du ønsker det. Har du brug for gode råd til, hvordan du igen kan nyde en dagligdag uden frygt for lækage, kan sygeplejerskerne hos Coloplast støtte dig med svar på alle dine spørgsmål. Og de har naturligvis tavshedspligt.

Bestil dit uridom gratis hos Coloplast (H2-overskrift)

Hjælpemidler som uridomer og urinposer kan være til stor hjælp, hvis du som mand har ufrivillig vandladning. Du kan naturligvis få udleveret hjælpemidler gratis fra din kommunens hjælpemiddelcentral, men er du i tvivl om, hvilket uridom og urinpose du skal vælge, kan du altid bestille gratis vareprøver hos Coloplast.  

På den måde kan du nemt og hurtigt prøve de forskellige produktvarianter for at finde netop de, der gør din hverdag lettere. Coloplast leverer desuden din bestilling inden for 24 timer på hverdage, og der er fri fragt på alle ordrer. Du kan derfor være helt tryg, når du vælger produkter fra Coloplast.

Kommentarer
Top