Grøn sangerinde vinder musikpris
Stine-Grøn.jpg
Stine Grøn er i gang med at lave sit første soloalbum. Foto: Presse
rødovre musikpris Det bliver sangerinde og sangskriver Stine Grøn, der vinder Rødovre Musikpris i 2020.
Fakta

Rødovre Musikpris uddeles af Rødovre Kommune og Rødovre Centrum i fællesskab. Rødovre Centrum bidrager med 25.000 kr. og Rødovre Kommune med 25.000 kr.

Formålet er at påskønne yngre udøvende musikere med et kontant beløb, der kan tjene som belønning og opmuntring til en videre udvikling inden for dansk musikliv.

Dommerkomitéen, der har valgt vinderen af Rødovre Musikpris, består af borgmester Erik Nielsen, marketingsdirektør Charlotte Andersen fra Centerforeningen i Rødovre Centrum, professor Max Artved fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium samt prorektor Søren Kjærgaard, Det Rytmiske Musikkonservatorium.

Når Rødovre Kommunes traditionsrige nytårskoncert løber af stablen i Kulturhuset Viften den 5. januar, kan sangerinde og sangskriver Stine Grøn lade sig hylde som vinder af Rødovre Musikpris i 2020. Med prisen følger, ud over anerkendelsen og det store skulderklap, 50.000 kroner.

 ”Stine Grøn er i fuld gang med at udvikle sig til en markant sangerinde og sangskriver. Hun er nyuddannet fra konservatoriet, men har allerede samarbejdet med en lang række prominente musikere. Jeg håber, at prisen opmuntrer Stine Grøn til hendes videre udvikling og kan være en konkret hjælp til det næste skridt. Vi er spændt på at følge, hvor hendes musikalske nysgerrighed fører hende hen,” udtaler Rødovres borgmester Erik Nielsen (S) i en pressemeddelelse.Vil rejse ud og få ny inspiration
Stine Grøn har i flere år været en del af duoen IRAH sammen med Adi Zukanovic og er nu i gang med at lave sit første album i eget navn. Melodierne til albummet er bl.a. inspireret af hendes arbejde med lydhealing, hvor hun synger for mennesker, der er døende eller meget syge, på plejehjem, hospitaler og hospicer. I de sammenhænge improviserer hun personlige livssange – for at give de døende en kærlig og fredfyldt afsked.

”Det er lidt af et mirakel for mig at få den her pris. Jeg drømmer om at tage ud at rejse og få ny inspiration, og det bliver muligt nu. Der er så mange steder, man kan tage hen for at blive inspireret. Det er en stor hjælp,” siger Stine Grøn.

Hun dimitterede som kandidat fra Rytmisk Musikkonservatorium i 2018. Herfra udtaler prorektor Søren Kjærgaard, der også er en del af dommerkomitéen:

”Som frontfigur i bandet IRAH tør hun adressere musikkens magiske og mystiske dimensioner i sine sange og gennem albumudgivelser og koncerter udgør IRAH et nyskabende bud inden for drømme-poppen. Hendes vokal og scene-tilstedeværelse er præget af et utroligt nærvær”.

Kommentarer
Top