Flot budgetforlig i Region Hovedstaden
BM0284_Martine_Baden-0919-green.jpg
Martin Baden glæder sig over budgetforliget i Region Hovedstaden, der blandt andet sikrer hospitaler og psykiatrien 300 millioner kroner i 2020. Foto: Presse
budgetforlig Jeg har haft fornøjelsen af at være med til at deltage i mit andet budgetforlig i regionen. Når det var en fornøjelse, skyldes det, at det netop vedtagne budget er det bedste siden finanskrisen, - ja måske det bedste i regionernes historie.

Vi sender i 2020 hospitaler og psykiatri 300 mio. kroner. Af dem bliver 80 millioner kroner sendt ud til hospitalerne, som de selv kan beslutte hvor og hvordan de vil bruge.
Vi tilfører børneområdet næsten 46 millioner kroner. Når vi siger, vi vil være børnenes region, så mener vi det alvorligt. Rigshospitalets højt specialiserede områder får tilført 20 millioner kroner. Der vil være øget fokus på samarbejdet mellem region og kommuner.
Det er en aftale, der vil betyde et løft i sundheden for rødovreborgerne.
På det trafikale område har det været en vigtig prioritering for mig, at fastholde det nuværende niveau for busafgange – og det er lykkedes. Der er ingen besparelser på det trafikale område og vi kan stadig nyde godt af 200S 30E og 300E i Rødovre.
En anden prioritering har været støjbekæmpelse. Vi kan i regionen ikke finansiere støjværn, men vi støtter Silent City i deres arbejde med at skabe viden og oplysning om trafikstøj.
Alt i alt et godt budget for regionens borgere.