Stafetten er en frivillig kamp
Stafet-for-livet-180825-09.jpg
Sådan så det ud, da deltagerne i 'Stafet for Livet' sidste år bevægede sig ud på den allerførste omgang på rådhusplænen. Foto: Per Dyrby
stafet for livet Vi ved det egentlig godt alle sammen, men glemmer det lidt i hurlumhejen og travlheden. Bag tiltag og indsatser som Stafet For Livet findes en livsvigtig frivillig indsats, så husk at sige tak.
Fakta

Stafet For Livet varer 24 timer i Rødovre. Stafettens døgn symboliserer, at kræft aldrig sover og at kræftpatienter kæmper med kræften hele døgnet - både i de lyse og i de mørke timer. Derfor holder vi også stafetten i gang om natten.

Alle, der stiller et hold, er med til at vise, at ingen skal kæmpe alene mod kræft - og at, hvis vi står sammen, er vi stærkere. Derfor samles familie, venner, kolleger, foreningskammarater og andre i hold til Stafet For Livet.
I kan gå, løbe eller hvad I ellers finder på. Det gælder ikke om at komme først, men om at gøre en aktiv indsats for at bekæmpe kræft.

I bestemmer også selv, hvor mange deltagere I vil være på holdet. Holdet skal hele tiden have mindst én deltager i gang under hele stafetten og mange hold er omkring 10 til 20 personer. Dit hold kan også være med til at planlægge og arrangere underholdning til selve dagen for stafetten. Kontakt den holdansvarlige, hvis du vil vide mere.

Alle holddeltagere betaler for at deltage i stafetten. Prisen er 100 kroner for voksne og 50 kroner for børn og unge under 18 år.
Mange hold synes, det er meningsfuldt og motiverende, at indsamle penge til kræftsagen både inden og under stafetten. I bestemmer selv, hvor meget og hvordan I vil samle penge ind. Som holddeltager kan du blandt andet: Lave aktiviteter inden og under stafetten, der kan samle penge ind.
Finde sponsorer, som vil støtte dit hold med et beløb for hver runde, der bliver gået på banen.

Der er to typer frivillige. Nej, det er ikke starten på en vittighed. For selvom det er sjovt at være frivillig til Stafet For Livet er det også hårdt arbejde og de har alle deres helt egen grund til at deltage og den er sjælden særlig sjov, om end den ofte er ekstremt livsbekræftende.
Stafetten er kommet til live takket være styregruppen og gruppen bag er med på dagen.
Alle, der har med stafetten at gøre, er helt igennem frivillige.
Styregruppen arrangerer selve stafetten, indhenter tilladelser og skaffer kapital og samarbejdspartner. Frivillige på dagen er dem i boderne, dem der holder opsyn, samt kunstnere der optræder.
”Den klart største post er logistik med at få opbygget og nedbrudt pladsen igen efter stafetten,” fortæller formand i Rødovre, Lars Hjordt Reuter.
”I år er vi cirka 20 i styregruppen fordelt på syv områder og vi bruger cirka 50 ekstra på dagen ( uden kunstnere) Vi ser folk henvender sig, da de har haft kræft indenfor rækkevidde og så er der noget, som tændes i én. Enkelte har selv været ramt, men det giver også en begrænsning, da man tit tæres fysisk og ikke mindst efterfølgerne af stråler.”

Stafet for alle
For dem, der endnu ikke har prøvet at være med, kan vi fortælle, det er en stafet under Kræftens Bekæmpelse, som også henvender sig til hele familier.
”Det gør det nemmere at få den yngre far og mor med. Optakten til dette års stafet startede allerede tre uger efter sidste års stafet med et evalueringsmøde og et nyt opstartsmøde. Vi har forsøgt at være synlige i Rødovre til blandt andet Sjov Lørdag, hjælpe til ved Rødovre-
dagen og vi har været med ved alle Netto butikker i forbindelse med landsindsamlingen,” forklarer formanden, der glæder sig til det går løs på lørdag.Humør og udvikling
Der er forskel på at være frivillig til stafetten og så være frivillig i en sportsforening.
”Her skal du ikke være god til at kaste eller gribe en bold, her handler det om at finde lige den opgave man magter og synes er sjov. Vi har alt fra økonomi og logistik til børneunderholdning, så her handler det om at give, hvad man kan,
have det gode humør med og så er det altid lækkert med kontakter rundt om,” siger Lars og tilføjer:
”Hver gang en frivillig melder sig, kender de lige en eller to, hvilket gør vore arbejde meget nemmere og er med til at skabe udvikling og vækst.”
Han er selv frivillig fodboldtræner for U12 piger og får lov til at bruge sig selv på en helt anden
måde i stafetten end på banen.
”I Rødovre Lokal Nyt læste jeg artiklen med Henriette og tænkte, jeg ville høre mere. Det endte med en formandspost og at jeg fik seks fantastiske andre frivillige med sidste år. Resultatet er det som gør, vi alle, efter mange timers arbejde, kan se tilbage på alt det arbejde, vi har lagt i løbet og nu glæder vi os,” forklarer Lars, der har fået talt sig rigtig varm.
”En ting er pengene til Kræftens Bekæmpelse, men noget andet er den glæde og de timer vi satte fokus på sagen, det er derfor, jeg er med. Og så er det en pisse sjov og fed event at være med til, for her kan alle deltage på deres eget niveau.”

Fortsætter efter løbet
Styregruppen har valgt at oprette en støtteforening efter stafetten, hvor de vil oprette lidt events, såsom nisseløb og et forløb for stafetten i et par timer.
”Alt sammen for at holde fokus på Stafet For Livet året rundt. Vi kommer også til at kunne stille frivillige til 90’er festen og andre steder i byen, hvor vi kan tjene lidt penge, så vores sponsorgruppe ikke skal løbe helt så stærkt, så alle penge, som er samlet ind i løbet af året, doneres til stafetten.”
“Denne forening kommer også til at oprette et ’netværk’ for vores sponsorere, så vi forhåbentlig kan få lokalt samarbejde og handel på tværs,” siger Lars, der også glæder sig til at sidde og læse om nogle af dem, som deltager i Staffetten i Rødovre Lokal Nyt, der sætter en smule ekstra fokus på sagen op til løbet.

Kommentarer
Top