Ny børnehave indviet i IrmaByen
indvielse_børnehave_irmabyen_espelunden-17.jpg
Tirsdag eftermiddag blev Børnehuset Espelunden officielt indviet. Foto: Michael Paldan
galleri Tirsdag eftermiddag blev Børnehuset Espelunden officielt indviet. Se billeder fra indvielsen i artiklen.

Institutionen er på cirka 1.700 m2 i to plan og har plads til cirka 180 børn i aldersgruppen 0 til 6 år – fordelt i 12 grupperum. De første 30 børn startede allerede i marts 2018 i lejede lokaler på Valhøjs Allé og tog, som de første, den nye institution i brug i juni. Henover sommeren er nye børn startet, så børnetallet er i dag lidt over 80 børn. I de kommende måneder vil der løbende blive indskrevet børn. ”Institutionen er indrettet, så den appellerer til børnenes forskellige bevægelsesmønstre og støtter børnenes udvikling, mentalt som fysisk – f.eks. er der trapper og nicher i bygningen, så børnene kan udfordres kropsligt og sanseligt,” sagde borgmester Erik Nielsen (S) blandt andet ved indvielsen.