Lokal Nyt overtager fodboldhold
B77_Vallensbaek_hovedstoedsduel_IN.jpg
Da seriefodbolden i Rødovre er i voldsom krise, har din lokalavis derfor sagt ja til at kridte banen op, snøre støvlerne og overtage et fodboldhold. Foto: Arkiv
fodbold Det er med sex, som med seriefodbold. Det er meget sjovere at være med til, end at se på, for slet ikke at sige; at skrive om. Da seriefodbolden i Rødovre er i voldsom krise, har din lokalavis derfor sagt ja til at kridte banen op, snøre støvlerne og overtage et fodboldhold.

Kan du spille en kamp i morgen? Der findes ikke mange unge mænd, der ikke mindst én gang om måneden får den besked fra en af deres fodboldjonglerende venner. Nu giver et nyt skørt samarbejde mellem en fodboldklub i Rødovre og byens lokalavis en veltimet glidende tackling til mandefaldet og spillermanglen.

Overalt i landet – og i den grad også i den aflange forstadskommune – kniber det nemlig for de såkaldte sunday-league mandskaber med at kunne stille hold lørdag efter lørdag. 

I boldklubben Rødovre har førsteholdet eksempelvis spillet det meste af sæsonen med tre målmænd på banen. Ja den ene af dem, har sågar vist målnæse og afgjort flere kampe, i modstandernes ende. 

Andetholdets bedste kamp skete med tre trænere og en fysioterapeut på holdkortet, ligesom både Vest og Avarta  har brugt det meste af sæsonen på at efterlyse spillere til deres næstbedste mandskaber. Da sæsonen startede sidst stod de grønne og måtte hente et helt serie 1 mandskab ind udefra og da det lukkede tredjehold samtidig var faldet for aldersgrænsen, måtte Espelundens seriehelte hele vejen til Møn for at hente en mand, der bare tilnærmelsesvist kunne stave til saksespark.

I Orient er man i en lidt heldigere situation, og mangler primært en ny træner. 

Desværre er der mange kampe som skal spilles i løbet af en sæson, og igen og igen må serieklubberne gå på kompromis med reglerne og udskifte drømmescenariet med lånespillere udefra eller fra ældre, yngre, højere eller lavere rækker. 

 

Mere form og fællesskab

Det har de fået nok af i B77, der også måtte kæmpe sig igennem sidste sæson med et meget spinkelt spillergundlag. Faktisk så spinkelt, at klubbens formand på et tidspunkt ganske enkelt forbød spillerne at blive skadet eller få røde kort, da der ikke var råd til karantæner og afbud. Der havde man allerede måtte trække oldboysholdet, fordi spillerne måtte forfremmes eller genindsættes som seniorspillere. 

I år har man istedet indgået et skørt samarbejde med den sportstossede lokalavis, Rødovre Lokal Nyt, 

For det er nemlig først og fremmest fællesskab og form, der skal bære de gode seriehold ind i fremtiden og tiltrække unge mænd, der tror mere på dueller på grønsværen end på duller i fitnesscenteret.

Fremover vil det derfor være redaktøren for lokalavisen, André Bentsen, der tidligere har været cheftræner for Avartas divisionsreserver, som vil stå i spidsen for B77’s hold i serie 3. 

Og han er på udkig efter gode emner – ikke så meget til lokalavisen, men til startopstillingen. 

“Sidste sæson manglede der vel 8 mand på holdet, så vi er igang med at kigge mobiltelefonerne igennem for navne, der vækker minder om vilde mål og strategiske offsidefælder,” siger André der faktisk er den mest fyrede træner i Rødovres historie. 

“Jeg er vel blevet fyret 5-6 gange i Avarta og én enkelt i BK Rødovre, så for mig er det også lidt en manddomsprøve om jeg rent faktisk kan holde lidt bedre på et job, end jeg kan på en bold,” griner han. 

For at holde styr på tropperne, har han hentet en toptrænet toptræner ind, der er god til, at….ja, holde styr på tropperne. Han er nemlig tidligere udsendt soldat, og har som de fleste andre på holdet enten allerede været på besøg i lokalavisens spalter, eller kommer det snart. 

“Jeg tror på, at vi i B77 kan skabe et hold, hvor man kommer til at se lige så godt ud på stranden, som på fodboldbanen,” lover Martin Aagesen, der med andre ord har sat sig for at skrue op for den fysiske dimension af spillet. 

 

Avisen går all in

Helt i front på holdet vil man også kunne følge journalisten, Christian Valsted, der så vidt vides er den sidste indehaver af trekampspokalen i Avarta, hvor han var designer og medarkitekt til karrieren for så store navne som Lasse Riise og Lasse Fosgaard, der begge omtaler ham som en af de bedste spillere, de nogensinde har spillet med. 

“Jeg tror vi går en sæson i møde, hvor vi ikke kommer til at tabe på hjemmebane. På vores niveau kommer der mange afbud, og det skal der også være plads til, da folk har arbejde og børn og andre interesser, så derfor vælger jeg nok at lave mine mål her i Rødovre, hvor alle kampene filmes, sådan så man kan se dem på avisens hjemmeside rnn.dk igen og igen,” siger Valsted, der vist nok engang var topscorer i den bedste ynglingerække i Danmark. Vist nok!

Avisen hiver også flere andre ansatte, samarbejdspartnere og praktikanter med til Valhøj Skole. 

Kasper Klarskov Nielsen, der i dag er cheftræner for FC Nordsjælland i den bedste danske rækker vil se om der stadig er forskel på teori og praksis, mens den hurtige Silas Grasø er klar til at husere selvstændigt langs sidelinjen. 

“Kun til kanten,” som Grasø plejer at sige i sit kamikazeløb mod hjørneflaget. 

Cheftræner, André Bentsen, afslører, at man også har sendt en føler ud til de to sportsjournalister, der tidligere har haft mit job, da de begge efter hans egne ord, er marginalt mere Frank Lampard end ham selv, men de har endnu ikke reageret.

Det har til gengæld avisens projektleder og ekspertkilde i mål (Verdensmål, red) Lasse Alfasten, der jonglerer lige så godt med ord, som med læderbolde. Han har derfor påtaget sig en ekstra opgave; nemlig at finde en SOME-medarbejder til at varetage holdets online tilstedeværelse på en måde, der passer ‘van der goot’ til den hollandske totalfodboldoplevelse, der venter publikum på Hampen Park. 

Mangler stadig spillere

Avisen er ikke kendt for at løbe med rygter, der endnu ikke er bekræftet, men snakken går allerede på redaktionen, hvor man er villig til at indgå væddemål om, hvorvidt man også vil kunne præsentere en mand, der har lavet en glidende tackling på selveste Ronaldo og en tidligere anfører for Brøndby IF. Dem der spiller inde på stadion altså. 

“De er måske blevet lidt tyndere på toppen og tykkere for neden, men jeg ved, at der allerede er et par gode hurtige unge spillere i B77, som vil kunne lære noget af at stå på linje andre steder end i baren, så derfor forsøger vi at få et fedt match mellem rutine og reaktionstid. Fællesskab og forpligtelser. Alle er velkomne til det nye skøre fodboldprojekt,” lover André, der er kendt for at lave lige så mange kigvækfinter med mobilen, som i midtercirklen, men til gengæld altid er online på Facebook, hvis man vil have audiens til en prøvetræning. 

“Vi kan sagtens stadig ende med, at kantinedamen må tage støvler på og foto-Brian skal stå en 14. mand, men hvis alle de spillere, der lige nu har vist interesse, trækker i den blodrøde trøje, bliver vi nødt til at oprette en Tinderprofil i B77s navn, for så bliver vi alvorligt svære at matche,” siger cheftræneren drømmende. 

 

Dækker det helt neutralt

Det nye forsøg på at se, om man kan skabe nok hype omkring et seriehold til at vende den uheldige udvikling betyder ikke nødvendigvis, at du kommer til at læse mere om Fynbo, Borring og Asser i lokalavisens knitrende spalter, end om øgenavnene i de andre klubber, men der vil sandsynligvis være ret så neutrale, objektive, hudærlige og skarpsindige humorforladte kampreferater på avisens hjemmeside rnn.dk. Du kommer vel næppe tættere på en øjenvidenbeskrivelse fra en sportsbegivenhed. 

Rygterne går, at min avis sågar pønser på at lave et drømmehold, hvor man kan købe lokale sekundaspillere og vinde lokale præmier. Men nu må vi se. Bolden er stadig rund, trods alt. 

Kommentarer
Top