Valgfag om valg
morten-boedskov_tinderhoej-skole_082_060619_BP.jpg
Rødovres måske kommende minister, Morten Bødskov (S), gav den som gæstelærer få timer efter de sidste stemmer var talt op. Det kom der mange gode diskussioner ud af med eleverne på Tinderhøj Skole. Foto: Brian Poulsen
gæstelærer Det er ikke kun de voksne, der har brugt ekstra lang tid på kandidattest og tv-debatter før valget. Det har eleverne på Tinderhøj Skole også. Morgenen efter valget mødte de ind til en snak med Rødovres måske kommende minister.

På byens skoler har valgkampen været det rene guf for underviserne i samfundsfag og dansk.
Flere af skolerne har haft politikere ude for at tale om politik og demokrati.
Ikke for at fiske stemmer, da ingen af eleverne har stemmeret, men for at eleverne kan få en indgang til demokratiet.
Derfor var det også lidt af et scoop, valgfagsholdet på Tinderhøj Skole havde gjort, da de, i de første to timer morgenen efter valget, lige fik en ekstra politisk dagen-derpå-debat med Morten Bødskov, der formentlig går ud af denne her uge som ny minister i Danmark.
“Hvad synes i om hende den unge pige, der stillede sig op foran Christiansborg og snakkede om klima foran tusinder af mennesker – var der nogen af jer, der ville turde det,” spurgte han klassen, der måtte indrømme, at de ikke havde været med til demonstrationen.
“Vi har nogle artige elever, der passer deres undervisning,” grinte læreren, Maria Liltorp.
Modige elever
Flere af eleverne tilkendegav dog, at de godt ville turde stille sig op foran så mange mennesker og holde tale.
“Det er godt, så er I klar til at overtage, når jeg træder ud af Folketinget en dag,” grinte Morten Bødskov og fortalte lidt om ændringerne i Folketinget, hvor mange kendte ansigter er røget ud, men også nye er kommet ind.
“Nu kommer Nye Borgerlige ind og de bliver spændende at holde øje med, for hvad kan de, når det ikke er valgkamp, men rigtigt arbejde i Folketinget. Ellers, synes jeg, I skal følge med i hvem, der kommer i regering og hvem der får mandat til at gennemføre deres politik. Det er altid et spændende puslespil og nogle vigtige forhandlinger, der sker lige nu,” sagde Morten Bødskov, der havde fået mindre end tre timers søvn, inden han gav den som gæstelærer. Og det er ikke tilfældigt, at han var inviteret lige efter valget, afslører læreren.
“Det er vigtigt, at de
unge ved, hvad der foregår og har styr på, hvem der har bestemt, hvem der skal tage beslutninger i Danmark. Det er ikke et tilfælde, hvordan tingene hænger sammen, så derfor er det vigtigt, at vi lærer, hvordan vi finder ud af, hvad der er vores egne holdninger og hvem vi er enige med,” siger Maria Liltorp.

Kommentarer
Top