Første student runder 10 i snit
Mark-og-papirhuen.jpg
Marc med sin papirhue. Foto: Privat
første student Det kan godt være, at det bare er et tal, men det er et flot et af slagsen. Med 10,1 i snit er Rødovres første student, Mark Majcherek, nemlig sikret en plads på drømmestudiet.

Mark Majcherek ville ikke have nogen hue på, da Vestegnens HF og VUCs direktør Tue Sanderhage ønskede ham stort tillykke. Med 10,1 i snit synes han ikke, han manglede en hue eller noget andet. Men uden for lokalet ventede klassekammeraterne alligevel med champagne, jordbær og en hjemmelavet papirhue, de havde tegnet og skrevet i.
“Jeg blev meget overrasket – og totalt glad,” fortæller Mark Majcherek på 28 år, som kunne forlade skolen med en høj karakter i sit yndlingsfag biologi og sin nye hue. Mark har længe vidst, han ikke skulle have en studenterhue.
“For mig er det ikke huen, der betyder noget, men at jeg gennemførte,” fortæller han. Selvom han næppe kommer til at bære den, skal papirhuen alligevel med til Københavns Professionshøjskole, hvor Mark begynder på laborantuddannelsen til efteråret.
Mark afslutter sin HF med et snit på 10,1, men rejsen igennem uddannelsessystemet har været hård. Da han som teenager tog sin grunduddannelse og 10. klasse, var Mark nemlig et spadestik fra dumpegrænsen.
Det ændrede en tid som pædagogmedhjælper på.
“Jeg ledte efter, hvad jeg virkelig ville,” fortæller Mark, som blev anbefalet at tage sin 10. klasse om på VUC og overveje en HF.