Se de nominerede til idrætspriserne
FIR-prisuddeling_2018_019_090618_BP.jpg
Sidste års vinder af "Årets idrætsudøver" Louise Ahlquist Rimbæklund Nielsen på scenen i Rødovrehallen. Hvem der modtager en af årets idrætspriser, har du indflydelse på. Du kan stemmer på din favorit længere nede. Foto: Brian Poulsen/Arkiv
Navnene på årets nominerede til idrætspriserne er fundet. Nu kan du stemme på dine favoritter, som du kan ved at trykke dig ind her. Der lukkes for afstemningen mandag den 20. maj klokken 13

Når der holdes ungdomsfest torsdag den 20. juni i et fyldt Kulturhus Viften og Foreningslederfest i Rødovrehallen lørdag den 22. juni, vil der blive uddelt to priser hvert sted, som du kan være med til at præge ved at afgive din stemme længere nede på denne side.

Det gjorde flere tusinde sidste år og stemmerne har stor indflydelse på dommerpanelet bestående af bestyrelsesmedlemmerne af Fællesrepræsentationen af Idrætsforeninger i Rødovre (FIR) samt Rødovre Lokal Nyts bladchef, der har fulgt sporten i Rødovre tæt i de sidste 30 år.

En uge før deadline for indstillingerne, så det ærlig talt sløjt ud, men i sidste uge væltede det ind med gode bud i alle fire kategorier, som er:

 • Årets Idrætsudøver
 • Årets Idrætsleder
 • Årets Idrætstalent
 • Årets Unge Idrætsleder

I alt modtog vi 105 indstillinger, men mange af de samme navne gik igen og i alt var 24 navne i spil. Der kom flest forskellige bud i kategorien Årets Idrætsleder og her blev der frasorteret virkelig stærke foreningsledere, som dommerpanelet ved, har gjort et stort stykke arbejde gennem mange år.

Men der kan kun nomineres tre og det er altså tre stærke navne, blandt andet to gengivelser fra de foregående år, nemlig Annelise Hansen fra RSIK og Jan Thranholm fra BK Vest.

Se præsentationen af de nominerede under afstemningen.

Der kan stemmes på avisens hjemmeside rnn.dk frem til mandag den 20. maj klokken 13.

BEMÆRK: OPDAGES DER SNYD MED AFSTEMNINGEN VIL DEN BLIVE LUKKET

Stem på din favorit

Nominerede til Årets Idrætsudøver(e) 2019 er:
 • William Rørth, Rødovre Mighty Bulls (50%, 409 stemmer)
 • Anders Berenth, Orient Powerchair Floorball (35%, 281 stemmer)
 • RHs 1. divisionsdamer (15%, 123 stemmer)
 • Antal stemmer: 813
Indlæser ... Indlæser ...
Nominerede til Årets Idrætsleder 2019 er:
 • Lone Henriksen, Rødovre Floorball Club (50%, 377 stemmer)
 • Annelise Hansen, RSIK (41%, 309 stemmer)
 • Jan Thranholm, BK Vest (9%, 70 stemmer)
 • Antal stemmer: 756
Indlæser ... Indlæser ...
Nominerede til Årets Idrætstalent 2019 er:
 • Kasper Bunch Larsen, RSIK (49%, 508 stemmer)
 • Sofie Vindberg Nielsen, Rødovre Tennisklub (26%, 268 stemmer)
 • ROGs Minimix Teamgym (25%, 252 stemmer)
 • Antal stemmer: 1.028
Indlæser ... Indlæser ...
Nominerede til Årets unge idrætsleder 2019 er:
 • Gustav Hansen, ROG (39%, 285 stemmer)
 • Bertram Buhl og Kristine Toftgård, RS Volley (34%, 246 stemmer)
 • Rasmus Dose Sandorff, Rødovre Karateskole (27%, 196 stemmer)
 • Antal stemmer: 727
Indlæser ... Indlæser ...

Alle 12 nominerede vil blive præsenteret til foreningsfesterne, hvor det afsløres, hvilke nominerede der hædres med en af de ærefulde priser.

Præsentation af de nominerede i kategorien Årets Idrætsudøver

Navn: Anders Berenth
Alder: 28 år
Klub: Orient Powerchair Floorball

Præstation: Kåret til verdens bedste powerchair hockeyspiller til VM, hvor Danmark blev nummer to, da de tabte – efter straffeslag – med 1-2 til Italien i VM-finalen. I semifinalen vandt Danmark 4-3 over favoritterne og de forsvarende verdensmestre fra Holland. Anders Berenth scorede alle Danmarks mål. Det var over flere tidligere holdkammerater, for Berenth har spillet som professionel i Holland.

Navn: RHs håndbolddamer
Alder: 20,6 år var gennemsnittet ved årsskiftet
Klub: Rødovre Håndboldklub

Præstation: Rødovre Håndboldklub indstiller vores 1. dame senior hold, som vandt 2. division i den nylig overståede sæson og dermed rykker direkte op i 1. division. Der er flere forhold, som har præget denne præstation, men den kendsgerning, at spillerne er meget unge, er nok den mest bemærkelsesværdige. Der har været benyttet 18 spillere i løbet af turneringen og halvdelen af dem rykkede op som seniorspillere ved turneringens start, mens 4 havde være seniorspillere i et år.

Gennemsnitsalderen var på det tidspunkt 20,5 år. Det er således ikke den største erfaring, de pågældende spillere har haft, men alligevel er det lykkedes at vinde 2. division med seks points mere end nr. 2 og et pointtab på kun tre efter 26 kampe, idet 2. division kreds 3 blev udvidet til 14 hold på grund af overvejende hold fra det østlige Danmark.

Holdet har ført lidt af en elevatortilværelse i de seneste år. De rykkede også op for to år siden, hvor det modtog idrætsprisen, denne indstilling kan måske opfattes som en gentagelse, men det er det ikke. Fra det hold, som rykkede op i 2017, er der kun en enkelt spiller, som er genganger i år. Det sætter præstationen i relief.

Ud fra disse betragtninger betragter vi præstationen noget i retning af sensationel og vi er stolte over det meget flotte resultat. Og så i en idrætsgren, der rangerer meget højt både nationalt og internationalt.

Navn: William Rørth
Alder: 19 år
Klub: Rødovre Mighty Bulls

Præstation: Han virker som en solid støtte med overblik, glæde og som en utrolig motiveret RMB spiller. Så ung en målmand der tager ansvaret for et elitehold er fantastisk at følge – virker utrolig motiverende og talentfuld.

William Rørth spillede 16 kampe for Mighty Bulls i sidste sæson og sluttede med en redningsprocent på 90,6 – det var nok til en top 10 placering af målmænd i Metalligaen. Han stod tre kampe til U20 VM, men var ikke på mål, da de afgørende kampe blev spillet og Danmark rykkede ud af verdens bedste række.

Præsentation af de nominerede i kategorien Årets Idrætsleder

Navn: Annelise Hansen
Rolle: Kasserer primært, mange roller sekundært
Klub: RSIK

Beskrivelse fra RSIKs formand: Annelise har igennem mere end et årti fungeret som kasserer i RSIK, hvor hun med sikker hånd administrerer klubbens økonomi. Annelise er utvivlsomt en vaskeægte ildsjæl, som gør et enormt stykke frivilligt arbejde. Hun formår altid at se løsningsorienteret på komplekse situationer, og hun er altid klar med en hjælpende hånd. Udover at være en yderst dygtig og kompetent kasserer og bestyrelsesmedlem, så hjælper hun til i det daglige arbejde i klubben, uanset om det er i kiosken, eller hvis der er brug for rengøring af klubbens faciliteter.

Annelise er på alle måder foreningens kvinde, som altid ser til klubbens bedste. Annelises facon og frivillige arbejde gør hende til en rollemodel inden for foreningslivet.

Et utroligt prisværdigt stykke arbejde, hvor hun bruger mange timer på vegne af vores medlemmer.

 

Navn: Jan Thranholm
Rolle: Formand
Klub: BK Vest

Beskrivelse: Jan er ikke bare Rødovres bedste idrætsleder, han er DANMARKS bedste idrætsleder.

Jan gør ALT for at få BK Vest til at køre rundt og han gør ALT, hvad han kan for at hjælpe alle unge godt igang med at spille fodbold uanset alder & niveau. Jan sørger for, at alle får samme materialer til rådighed, så der ikke er forskel fra hold til hold, ligesom vi ser i så mange andre klubber, hvor de bedste hold får det meste og de andre må nøjes. I BK Vest er vi alle på lige fod og det er i den grad Jan, der har fået det til at være sådan.

Den vildeste historee med Jan er, da vores tidligere U16 hold spillede lokalkamp mod Avarta, men målmanden var i Jylland, der valgte Jan at hente målmanden kvit og frit, så han kunne spille kampen.

Navn: Lone Henriksen
Rolle: Formand
Klub: Rødovre Floorball Club

Beskrivelse: En større ildsjæl findes næppe. Formand for Rødovre Floorball Club, Lone Henriksen, er om nogen et fantastisk eksempel på, hvad der kendetegner årets Idrætsleder.

Med sit kæmpe engagement i hele klubben, både fra de helt små årgange og op gennem ungdomsholdene til senior, ser man Lone som en aktiv person, som tager fat om problemerne. Som formand i RFC er hun det helt naturlige bindeled mellem klubbens mange medlemmer.

Lone er ekstrem vellidt i RFC og i Floorball Danmark generelt. Men også i kommunens andre sportsklubber er Lone altid et positivt bekendtskab.

Lones utrættelige frivillige arbejde som mangeårig formand fortjener i den grad anerkendelse. En anerkendelse som hun altid giver andre, uden at tænke på sig selv. Hendes personlighed skinner igennem på alle områder. Hun er ofte bindeleddet og primusmotor i klubbens mange aktiviteter. Lone deltager i flere udvalg og bestyrelser i Rødovre Kommunes idrætsliv.

Præsentation af de nominerede i kategorien Årets Idrætstalent

Navn: Kasper Bunch Larsen
Alder: 16 år
Klub: Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub

Præstation: En stor solid back, der, som den eneste fra årgang ’02 i Danmarks, var med til U18 B-VM i ishockey. Landstræner Olaf Eller beskriver Kasper, som en klog spiller, der spiller simpelt med et stort overblik. I denne sæson blev han Danmarksmester med RSIKs U17 og mest scorende back under DM. En holdkammerat beskriver Kasper: Sindssyg god, mega god spil forståelse, rigtigt godt skud, god fysisk og god team spirit, godt overblik. Han har virkelig fortjent prisen.

Navn: ROGs Mini-mix TeamGym
Alder: 10 til 13 år
Klub: Rødovre og Omegns Gymnastikforening

Præstation: Vandt DM-sølv i en nervepirrende kulisse i Brøndby Hallen, hvor stillingen var ligeså nervepirrende blandt landets bedste hold. Rødovres usædvanlig talentfulde årgang kom så godt igennem, at de blev danske vicemestre.

Navn: Sofie Vindberg Nielsen
Alder: 16 år
Klub: Rødovre Tennisklub

Præstation, trænerteamet har skrevet: Sofie har atter i år bevist, at hun hører til blandt de bedste tennistalenter i Danmark. Ved udendørs mesterskaberne sidste år i juli blev hun nummer to til danmarksmesterskaberne i single udendørs for U16.

I Påsken 2019 fik hun DM-sølv i U18 i double sammen med Katerina Norup Hansen fra ATK.

Hun nåede kvartfinalerne til DM i single indendørs for U18.

Derudover har hun året igennem taget førstesinglen og- doublen på divisionsholdet under DTF og vundet flere flotte sejre over gode spillere af alle kategorier. Et fantastisk år for Sofie trods småskader.

Præsentation af de nominerede i kategorien Årets Unge Idrætsleder:

Navn: Kristine Toftgård og Bertram Buhl
Alder: 15 år og 17 år
Klub: Rødovre Statsskoles Volleyball Klub

Præsentation: I RS Rødovre Volley har vi mange fantastiske træner- og ledertalenter, som skal bære den fortsatte udvikling af klubben i de kommende år.

I spidsen for de unge talenter har vi Bertram Buhl og Kristine Toftgård, som begge, igennem en årrække, har været trænere i klubbens kids-afdeling. Udover at Bertram og Kristine altid møder velforberedte op til træning, tager de også initiativ til at søge diverse fonde om midler til at forbedre forholdene for klubbens unge medlemmer, både på det materielle og sociale område.

Trods deres unge alder spiller Bertram og Kristine både ungdoms- og seniorvolley i klubben, og som dommeruddannede tager de også gerne en tjans, når der skal dømmes kampe.

RS Rødovre Volley oplever i disse år en markant medlemsfremgang, hvor bl.a. den årlige skoleturnering for Rødovres Kommunes skoler, har givet klubben et boost i antallet af ungdomsmedlemmer. Flere medlemmer og hold kræver udvikling af egne trænere og ledere, og i de kommende sæsoner bliver Bertram og Kristine vigtige aktører for RS Rødovre Volley på træner-/ledersiden. Med deres engagement i klubben på tværs af køn og alder, og med deres gode humør og indsigt i spillet, er Bertram og Kristine forbilleder for andre unge, ikke kun i klubben men også udadtil.

Navn: Gustav Mehmet Subasi Hansen
Alder: 17 år
Klub: Rødovre og Omegns Gymnastikforening

Præsentation: I Rødovre og Omegns Gymnastikforening har vi mange dygtige instruktører og hjælpeinstruktører. Én af disse har i de sidste par sæsoner virkelig trådt i karakter.

Gustav har været hjælpeinstruktør i vores forening siden han var 12 år, men de sidste par år har han taget så meget ansvar, at han i dag, trods sin unge alder, er instruktør for et af foreningens junior elitehold.

Når man er instruktør for et elitehold i vores forening, kræver det, at man tager meget ansvar, og det er Gustav god til. Gustav lytter til sine gymnaster og er god til at hjælpe dem, så de kan nå deres individuelle mål. Samtidig tænker han også, hvordan holdet sammen bliver stærkere og nå deres fælles mål. Udover at komme med mange idéer til træningerne, så er Gustav også god til at lytte til os andre instruktører, hvilket er med til, at han bliver ved med at udvikle sig.

Navn: Rasmus Dose Sandorff
Alder: 17 år
Klub: Rødovre Karateskole

Præsentation: Han er medlem af-, og træner i Rødovre Karateskole, samt med i bestyrelsen. Han bidrager til Rødovre Karateskole og lægger en masse energi i sit frivillige arbejde.