Så vigtig er madras og sengeramme for din søvn
Madras-er-vigtig.jpg
SPONSORERET INDHOLD Hvis du sover dårligt om natten og ligger og vender og drejer dig i flere timer, er der højst sandsynligt noget galt med din madras eller din sengeramme. Det er sindssygt frustrerende at ligge søvnløs om natten, især når du skal tidligt op og på arbejde næste morgen.

Det hjælper heller ikke, hvis du oveni det hele er øm i hele kroppen efter en søvnløs nat. Dårlig søvn er rigtigt dårligt for krop og sind, og derfor bør du overveje at udskifte din madras og eventuelt også din sengeramme. Faktisk har disse 2 elementer stor indflydelse på din nattesøvn.

Den rette sengeramme

Du har nok ikke lige overvejet, at din sengeramme kan have en negativ indflydelse på din nattesøvn. Sengerammen skal dog ligesom så mange andre produkter være af god kvalitet, hvis den skal fungere optimalt. For at tjekke om din sengeramme ikke længere har det så godt, kan du kigge på flere ting. For eksempel kan du se om trækomponenterne har fået sprækker. Hvis madrassen virker underlig i formen, kan det være fordi sengerammen er skæv eller i stykker. Hvis rammer og lameller er bøjede, løse eller i stykker, vil sengerammen ikke fungere som den skal. Sengerammen er sengens skelet, og den er med til støtte din krop under søvnen. Hvis den knirker meget, kan det være et tegn på, at den er ustabil. Du bør vælge en holdbar og stabil sengeramme, som samtidig er med opbevaring, så du får mest muligt for pengene. Opbevaring under sengen kan bruges til ekstra dyner, lagner, sengetøj og puder, så soveværelset fremstår ryddeligt og roligt.

Den rette madras

Når sengerammen er på plads, bør du overveje at udskifte madrassen. Den bliver udsat for meget efter flere år, og dens komponenter bliver dermed slidte og slappe. Madrassen skal være det bløde men støttende underlag, som bør understøtte din krop så godt som muligt. Vælg gerne en madras som former sig efter kroppen, så du kan være helt afslappet og tilpas om natten. Samtidig kan en gammel madras også gemme på en masse bakterier og støvmider, hvilket ingen har lyst til at sove i. Det kan desuden gøre søvnen dårligere for folk med astma eller allergier. Med en ny og frisk madras vil din krop kunne hvile blødt og godt hele natten.

God nattesøvn genstarter krop og sind

En ordentlig nattesøvn er selvfølgelig med til at gøre os gladere og mere veludhvilede. Frustrationen ved en søvnløs nat vil som regel holde hele den efterfølgende dag, hvilket vil have en negativ effekt på humøret. Søvnen er kroppens og sindets dvaletilstand. Det er her, at vi genstarter og oplader alle kroppens funktioner, så vi er klar til en ny dag. Hvis du konstant sover dårligt om natten, kan det være med til at skabe angst, depression og stress. Fysiske gener som muskelømhed, kronisk træthed og hovedpine er også følger af dårlig nattesøvn. Hvis du har brug for ekstra overskud og positivitet i hverdagen, så gør dig selv en tjeneste og skift madras og sengeramme ud. Du bør aldrig gå på kompromis med dit helbred og din sundhed, og det gør du, hvis du ikke gør noget ved den dårlige søvn.

Kommentarer
Top