Mobil politistation genskaber trygheden
politi1.jpg

Lokalpolitiet gør en ekstra indsats for at genskabe trygheden på den lille villavej, hvor en mand lørdag nat blev skudt ned. Foto: Red

Lokalpolitiet gør en ekstra indsats for at genskabe trygheden på den lille villavej, hvor en mand lørdag nat blev skudt ned. Foto: Red
Drab Politiet er massivt til stede på drabsstedet for at skabe tryghed og finde spor. Mens teknikere står for vigtige spor og detaljer, henvender naboer sig til lokalbetjentene med vigtige informationer og spørgsmål.

Uniformerede betjente satte mandag morgen hvide kridtstreger på den grå asfaltvej, der hvor en mand lørdag aften blev skudt ned på Løvevej ved Damhussøen.
Få meter derfra snakker en politibetjent med en bekymret nabo.
For selvom vejen til daglig ligner enhver anden stille villavej et sted i Danmark, hører weekendes drab til sjældenhederne. Derfor er politiets mobile politistation også på plads på hjørnet overfor gerningsstedet, så alle kan se ordensmagten.

Kunne være sket overalt
De uniformerede betjente forklarer til borgerne, at det var et tilfælde, at det lige var her drabet skete.
“Grunden til, vi er her, når der er en hændelse af sådan en karakter, er for at skabe tryghed igen,” fortæller politiassistent, Karsten Risvig.
Han fortæller, at de allerede har sendt ét vidne videre til efterforskerne, men at betjentene ikke kun er der for at finde spor i sagen.
“Der kommer folk og spørger, hvad der er sket og hvad der skal ske. Det er vigtigt, at folk kan få oplysninger og derfor er vi her i de første dage efter sådan en hændelse helt frem til aftentid,” supplerer kollegaen Lennart Grænge. Betjentene mener ikke, at der er en decideret utryg stemning i området, men det er vigtigt at vise, at politiet tager det alvorligt.
“Dem vi har snakket med, har ikke været direkte utrygge, og det hjælper jo altid, når vi er synlige i bybilledet og så har vi jo haft en opgave med at fortælle, at det var et tilfælde, at drabet skete lige her. Det kunne lige så godt være sket alle andre steder i København,” forklarer lokalbetjentene, der mener, at mobilstattionen har en god effekt på området.
“Vi har gode erfaringer med, at den mobile politistation er tryghedsskabende og når vi så også selv er opsøgende og går ture i området i uniform og snakker med beboerne, så er det ikke kun et signal vi sender, så har det også en reel effekt på stemningen og temperaturen i området,” siger de.

Kommentarer
Top