Materielgården flytter til Islev
171218_lille_rodovre_karrebyen_view02_exterior_street_vismo.dk_.jpg
Rødovre Kommune flytter kommunens tekniske materielgård til erhvervskvarteret nord for Jyllingevej for at realisere planerne for byudvikling i Bykernen. Foto: Presse
bykernen Kommunens tekniske materielgård på Tæbyvej skal flyttes til et erhvervskvarter nord for Jyllingevej. Det sker for at gøre plads til kommunens planer om byudvikling.
Fakta
  • Rødovre Kommune har købt grundene Tørringvej 13 samt Sandbækvej 7, 10a og 10b
  • Matriklerne overtages af Rødovre Kommune den 1. juli 2019
  • Udviklingen i Bykernen forventes at være omkostningsneutral for Rødovre Kommune, da de forventede salgsindtægter fra kommunale matrikler i området svarer til investeringsbehovet, herunder også køb af de fire nye grunde.

Kilde: Rødovre Kommune

Rødovre kommune er i gang med en storstilet byudviklingsplan i bymidten. Kaldet ’Bykernen’. Den kommende bydel skal blandt andet indeholde byliv, moderne boliger og rekreative områder. Materielgården skal flyttes, da dens nuværende adresse på Tæbyvej 77 indgår i planerne med det nye område.

”Når vi flytter materielgården og genbrugspladsen giver vi plads til ny byudvikling. Rødovre har en fantastisk beliggenhed, og der er i Bykernen et enormt potentiale for at skabe et af de mest attraktive bymiljøer i hovedstaden. Det er der heldigvis flere private investorer, der allerede har fået øje på. Vi går som kommune forrest og driver udviklingen frem ved at bruge indtægterne fra salget af kommunens egne grunde til at forskønne byen og f.eks. anlægge hovedstrøget i Bykernen,” udtaler borgmester Erik Nielsen i en pressemeddelelse.

Genbrugsstationen flytter med
Rødovre kommune har derfor købt fire sammenhængende grunde på Tørringvej og Sandbækvej, hvor materielgården skal flyttes til. På sigt skal der også være en ny genbrugsplads på samme adresse i Islev. 
Genbrugspladsen ligger i dag i Valhøj-kvarteret, tæt på den nye bydel Irmabyen. Rødovre Kommune oplyser, at der med købet af de nye grunde nu er mulighed for, at genbrugsstationen kan flytte, så der bliver plads til ny udvikling i det område. Det vil samtidigt betyde, at størstedelen af kommunens tekniske driftsmedarbejdere bliver samlet omkring den nye materielgård og den nye genbrugsplads.

 

 

 

Kommentarer
Top