Kæmpe FIFA-stævne i Rødovrehallen
fifa.jpg
Arrangørerne af den store FIFA-turnering, håber mange vil komme og være med. Foto: Privat
e-sport Både Messi og Ronaldo er på plads, når der spilles fodbold i Rødovrehallen lørdag den 11. maj. Og det kan du også komme helt gratis.

Der bliver skrevet fodboldhistorie på lørdag i Rødovre, eller i hvert fald set med E-sport-øjne. I Rødovrehallen arrangerer Foreningen Danmarksfarver, Ungdomshuset Milestedet og Rødovrehallen i samarbejde med Sports-gaming.dk en stor FIFA-turnering i Rødovrehallen fra klokken 11.00 til 18.00.
Turneringen begynder med et gruppespil, hvor gruppens deltagere spiller imod hinanden én gang. Herefter bliver grupperne opgjort, og der findes et antal deltagere i hver gruppe, som går videre til et playoffspil.
I playoffspillet spilles der vind-eller-forsvind-princippet, så man er ude af turneringen, hvis man taber sin kamp. Der er tilmelding på www.rodovreesport.dk og fri adgang for publikum.

Alle kan være med
Arrangørerne håber, at mange vil kigge forbi det store arrangement.
”Vi forventer at opnå positive fællesskaber og tilsigter en ansvarlig udvikling af E-sporten i Rødovre og omregn, hvor de unge kan samles om,” siger Fatih Öksuz fra Danmarksfarver.
Foreningen Danmarksfarver tilbyder i dag E-sport undervisning til unge, hvor deres mål primært er at tilbyde de unge et alternativ til gadelivet og samtidig at have et E-sport-hold, hvor fremtidens bedste E-sports spillere kan blive trænet af de bedste E-trænere.Flere unge igang
Målet er på sigt at fremme E-sporten og tiltrække unge til det lokale E-sport team.
”På denne måde tror vi på at vi kan bidrage med til at finde fodfæste i aktiviteter for de unge, som automatisk vil få deres fokus, samtidig med at give dem en professional og fællesskabende aktivitet i foreningen,” siger Fatih Öksuz og tilføjer:
”Ideen med turneringen er også, at tilbyde E-sport sammen med socialt samvær og give gæsterne en sjov fælles oplevelse. Vi ønsker at gøre dette projekt til en fast del af E-sport kulturen i Rødovre med større turneringer i fremtiden.”
Turneringen handler ikke kun om præmier. Der kommer også besøg af kendte Youtube-stjerner samt nogle af verdens bedste FIFA-spillere som skriver autografer og spiller showkampe.

Vigtigt samarbejde
For Milestedets Ungdomshus er det vigtigt, at man lokalt er med på den voksende sportsdille.
”Flere ungesteder har E- sport i dag, ligesom vores organisation Ungdomsringen har etableret netværk mellem E-sports-aktører,” siger leder af Milestedets Ungdomshus, Mugge Lauridzen.
”Vi får fat i andre unge, der måske ikke føler sig hjemme i de traditionelle idrætsgrene og foreningsliv og klubliv, E-sport er jo i den forstand ikke anderledes end anden sport, hvor noget af det vigtigste er, at være en del af et fællesskab,” tilføjer Mugge Lauridsen.
E-Sport i dag er blevet en anerkendt fritidsaktivitet, som de unge åbent kan sige, at de går til og derfor er det naturligt for Milestedets Ungdomshus at have dette tilbud som del af aktiviteterne og i samarbejde med andre, mener Mugge, der glæder sig over det brede samarbejde.
”Rundt om i Danmark er der flere ungesteder der har eller i gang med at fremme e-sport som aktivitet – Den forestående FIFA- turnering i Rødovrehallen er i tæt samarbejde foreningen Danmarksfarver som er primær aktør og Rødovrehallen,” siger han og afslutter:
”Samarbejdet giver mulighed for at danne netværk både mellem os som aktører og de aktive deltagere, samt publikum.”

Kommentarer
Top