Jernladies får marathon-hjælp fra Rødovre
IMG_2937.jpg

Med ødelagte knæ efter en lang håndboldkarriere, tyer håndbolddamerne til hjælpemidler for at klare marathon.

Med ødelagte knæ efter en lang håndboldkarriere, tyer håndbolddamerne til hjælpemidler for at klare marathon.
Det sunde liv Det kan godt være, at de danske håndboldkvinder er i verdensklasse, når det kommer til 2 gange 30 minutter på et blødt gulv, men de mange korsbåndsskader og gigtramte knæ gør det svært at gennemføre langdistanceløb – uden hjælp fra Rødovre i hvert fald.

Til jubilæumsmarathon i København samler Rødovre virksomheden Me-Mover Fitness nu et hold af EM og VM-vindere i håndbold. Alle der kender til harpiks på fingrene, vil også kunne huske Anne Dorthe Tanderup, Tina Bøttzau, Trine Bay, Janne Kolling og flere af de andre håndboldlegender der nu skal igennem 42 kilometer på Me-Movers. 
 I det hele taget, er der lagt op tilen stor folkefest i hovedstadens gader den 19. Maj, når 14.000 løbere prøve kræfter med Telenor Copenhagen Marathon. Mange af løberne har trænet længe for at blive klar men maratonløb er ikke kun for dem i ret god form og uden skavanker eller skader.  
 
Her spiller Rødovre virksomheden Me-Mover, der producere og sælger stepcyklen Me-Mover, en nøglerolle for et ganske særligt hold af løbere. Holdet skal nemlig gennemføre Telenor Copenhagen Maraton på Me-Movers.  
 
Maraton på Me-Mover af lyst og nød
For et par måneder siden satte tidligere håndboldspiller Trine Bay Weisbrod sig nemlig et mål om at gennemføre et maraton på Me-Mover – både af nød og af lyst.
 
 ”Af lyst fordi jeg synes, at det ville være så cool at gennemføre et maraton – af nød fordi jeg med mine korsbåndsskadede og slidgigtsramte knæ aldrig nogensinde ville kunne LØBE et maraton,” siger Trine Bay Weisbrod.
 
Trine er holdspiller og derfor foreslog hun Jonas Eliasson fra Me-Mover i Rødovre, at hun samlede andre tidligere håndboldspillere. De skulle have de samme udfordringer omkring løb og lyst til at bevæge sig frit og i fart uden at få ondt i knæ, hofter og ryg.
 
Holdet der er blevet samlet til at gennemføre maraton kan kun betegnes som et guldhold og består af Trine Bay, Anette Hoffmann, Tina Bøttzau, Janne Kolling, Anne Dorthe Tanderup, Henriette Kudsk, og Anne Brøndsted.
 
Der er sket meget med Telenor Copenhagen Marathon siden begyndelsen i 1980, hvor løbet var for de få ’særlinge’. I dag er løbet en kæmpe event, som inddrager hele byen, som kommer til at genlyde af musik og tilråb til det historisk stærke elitefelt.
 Telenor Copenhagen Marathon er nemlig blevet tildelt IAAF’s Road Race Bronze Label, som er et internationalt kvalitetsstempel af løbet.
 

Kom og kig med
Den nye status som bronze label løb stiller blandt andet krav til niveauet af elitefeltet. Derfor er det også det stærkeste felt nogensinde ved Telenor Copenhagen Marathon, som står klar på startstregen den 19. maj, og målsætningen er, at både mænd og kvinder løber den hurtigste maratontid nogensinde på dansk grund.
 
“Vi har store forventninger til eliteløbet i år. Vi har en række af løbere, som inden for den seneste tid har vist, at de har niveauet til at indfri vores målsætning om de hurtigste maratontider nogensinde på dansk grund, og det er både hos mænd og kvinder. Det bliver et meget interessant race, som både tilskuere og løbere også kan se frem til at følge,” siger Henrik Paulsen, sportschef i Sparta Atletik & Motion.
  
Det forventes, at 100.000 mennesker vil følge med langs ruten når dette års maraton løbes.

Kommentarer
Top