Ingen gider seniorførtidspension
aeldresagen-spissammen_005_020216_BP.jpg

Ældresagen Spis sammen

Ingen i Rødovre gider prøve kræfter med ny 'efterløn'. Foto: Arkiv
ukendt ordning Seniorførtidspension. Alene navnet på den relativt nye ordning burde være nok til, at borgere i deres livs efterår ville huske efterlønnens afløser, men i Rødovre, er der ingen, der bruger den.

Det var tænkt, som efterlønnens afløser, der skulle give nedslidte borgere en hurtigere vej til førtidspension uden noget krav om arbejdsprøvning.
Alligevel er der, fem år efter indførslen af seniorførtidspension, forbavsende få borgere, der har fået tildelt den særlige pension. Faktisk har ti af landets 98 kommuner slet ikke brugt den.
De har tildelt seniorførtidspension til færre end
tre borgere, viser en opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet og en rund-
ringning foretaget af DR Nyheder. En af de kommuner er Rødovre.
Ældre nedslidte borgere har ellers siden 2014 kunne få den seniorførtidspension i Rødovre, der giver en indtægt på mellem 16.000 og 18.000 kroner om måneden før skat.
Derfor undrer det også formanden for Beskæftigelsesudvalget, Annie Arnoldsen Pedersen (S), at ingen har fået tildelt den særlige pension. Hun tror dog, at det skyldes manglende kendskab til ordningen.
“Jeg er også selv overrasket over det lave antal tilkendelser,” siger hun til Rødovre Lokal Nyt.
“Årsagen ligger ikke i, at mange får afslag på deres ansøgning, for i Rødovre er der overhovedet ikke givet afslag. Årsagen skal nærmere findes i, at tildelinger af førtidspension i perioden er steget – altså at man i stedet har tildelt folk førtidspension,” forklarer Annie Arnoldsen Pedersen.

Kender ikke ordningen
For at komme i betragtning til ordningen skal man blandt andet have haft fuldtidsarbejde i mindst 20 til 25 år og en aktuel tilknytning til arbejdsmarkedet. Noget der burde rime på mange af de lokale borgere med et par år tilbage på arbejdsmarkedet, men nej.
“Jeg havde også en forventning om, at efterspørgslen ville være større. Jeg tror ikke, det lave antal er et udtryk for mangel på emner. Tror nærmere, det er et spørgsmål om, at for få kender til ordningen,” understreger Annie Arnoldsen Pedersen.

Kommentarer
Top