Frygt ikke privatskolen – lær af den
frederiksberg-privatskole2_090408_BP.jpg

Frederiksberg Privatskole

Ifølge Elina er der generelt bedre vilkår på privatskolen, når det kommer til både undervisning, men også den daglige trivsel. Foto: Brian Poulsen
bedre vilkår Jeg gik ud, inden jeg skulle starte i 7. klasse på Hendriksholm Skole og går som mange andre tidligere elever i Rødovres folkeskoler, nu på en privatskole. Det er jeg glad for, men jeg synes også folkeskolen skal oppe sig for at andre elever ikke følger i mine fodspor – uden grund.

Lad det være skrevet med det samme: Jeg elskede fællesskabet i min gamle klasse. Mange af vennerne har jeg stadig og mange af lærerne var også rigtig dygtige.
Men helt ærligt; Toiletter, der stinker af tis og vikarer der vil spille rundbold på de alt for lange skoledage. Skræmmebilleder af, hvad der er det værste ved den lokale folkeskole er der nok af, så hvorfor tager skoleledere og politikere dem ikke alvorligt.
Igen, ærlig talt. Der er mange som mig, der er flygtet fra den lokale folkeskole til en privatskole, som, hvis rammerne og omstændighederne havde været bedre, måske ikke havde skiftet skole.
Grunden til, at jeg skiftede skole var fordi, jeg synes, det lød spændende at prøve noget nyt. Jeg var blevet skrevet op på Frederiksberg Privatskole og så havde jeg hørt, at det var en god skole. Det er derfor, jeg startede der. Men jeg vil gerne give tre gode råd til, hvad folkeskolen i Rødovre kan lære af privatskolen.
1. Noget jeg synes er bedre ved privatskoler er for eksempel, at der er færre vikartimer og man får altid lavet noget i vikartimerne.
2. En anden ting er, at der er kortere skoledage. Det skyldes, at vi kun har de fag, som man skal have.
3. I har hørt det før, men det er der altså en grund til. Der er mange folkeskoler, der ikke har så rene toiletter og det tænker jeg mildest talt, man godt kan ændre på. Voksne ville aldrig finde sig i så ulækre toiletter på deres arbejdspladser, som deres børn gør hver dag i folkeskolen.

Kommentarer
Top