Annonce
Det forkerte sengevalg har konsekvenser for dit helbred
Sengebillede.jpg
SPONSORERET INDHOLD I gennemsnit bruger du en tredjedel af dit liv i sengen, hvilket svarer til otte timer om dagen året rundt. Når nu du bruger så lang tid i din seng, hvordan kan det så være, at en stor andel af befolkningen ikke tager deres søvn og søvnkomfort alvorligt?

Det er flere gange bevist af eksperter, at en god søvn har mange positive virkninger på dit liv og din hverdag, at du ganske enkelt ikke har råd til at slække på den. Du bør derfor gå en smule mere op i, om du sover i den seng, der er optimal for dig. Ikke to kroppe er ens. Du har andre behov end din kæreste, din mor, din søster – dine behov er ikke præcis som nogen andens. At kroppen har forskellige behov medfører, at du har god grund til at tage højde for dette, når du skal vælge din nye seng eller sovesofa.  

Forkerte madrasser kan skade dit helbred

Der er mange, som sjældent tænker over, hvor vigtigt det er, at sengen passer til netop din krop og facon. Den største og mest klassiske fejl, som særligt par begår, er, at man vælger den samme madras til begge parter. Det har konsekvenser for minimum den ene af parterne.

Hvis du og din kæreste vælger samme seng, vil den ene med garanti ligge dårligt, hvilket har betydning for vedkommendes velvære. Det er helt logisk, at en mand på 185 centimeter og 87 kilo og en kvinde på 165 centimeter og 65 kilo har brug for vidt forskellige typer af madrasser. Hvis du af facon er lille og rund, skal du have en hårdere madras, end hvis du er høj og slank. Forholdet mellem højde og drøjde har stor betydning for, hvilken type madras du bør vælge.

Vælg den korrekte sovesofa

Hvis du ikke er i et forhold eller deler seng med din partner, slipper du helt naturligt for den bekymring. Måske skal du have ny seng til ungdomsværelset eller til din lille 1-værelses lejlighed. I sådanne tilfælde kan det have afgørende betydning, at sengen er mere end bare en seng. Her vil en sovesofa være et smart valg. Du har måske oplevet problemer på dit værelse eller i din lejlighed, med at pladsen kan blive for trang. Du kan ikke finde den rette størrelse seng, da den enten tager for mange af de få kvadratmeter, som du har til rådighed, eller også er den for stor til dig alene. Ved at vælge en sovesofa får du en seng, der nemt kan pakkes væk, så snart du ikke skal nyde din vigtige nattesøvn. Samtidig kan du bruge den som sofa, hvis du har brug for ekstra siddepladser til dine gæster og ikke har plads til både en sofa og en seng på dit værelse eller i dit hjem.

Selvom du vælger en sovesofa, bør du stadig gøre dig overvejelser om, hvilken madras der vil være det mest optimale valg. Uanset hvilken sovesofa du vælger, er det altid en god ide, at du anskaffer dig topmadras. Det maksimerer din søvnoplevelse, og du slider ikke på selve sovesofaen. Dermed øger du sovesofaens levetid.  

Kommentarer
Top