Årets fest venter i Espelunden
90er_fest_2016_IN-48-of-206.jpg
Tyske Scooter leverede et brag af en fest, da de lukkede ballet på rådhusplanen tilbage i 2016. Til årets fest i Espelunden den 25. maj står de igen øverst på plakaten. Foto: Arkiv/Ian Nielsen
13 timers fest: Arrangørerne forventer 18.000 gæster i Espelunden, når festkaravanen ’Vi Elsker 90’erne’ skyder dette års festivalturné i gang den 25. maj. Vi har talt med stifter Riffi Haddaoui om den farverige fest, der kun har vokset sig større år for år.

Siden 2013 har 90’ernes musikalske lydtæppe hvert år i maj måned indhyllet Rødovre i ren nostalgi. I de første fem år var det rådhusplænen, der lagde græstæppe til den festlige e1-dags musikfest, men i takt med at publikumsinteressen voksede, blev pladsen midt i byen for trang og sidste år valgte arrangørerne derfor at flytte til Espelunden, hvor flere kvadratmeter tilføjede festen en ny dimension.
Om 17 dage går det løs igen i Espelunden og i skrivende stund er der solgt på den pæne side af 15.000 billetter. Der er i alt sat 18.000 billetter til salg og Riffi Haddaoui, der står bag fest-konceptet, forventer at melde alt udsolgt inden længe.
Men hvordan formår arrangørerne år efter år at tilføje festen et nyt lag, når kunstnerne på scenen, der skal levere varen, for de flestes vedkommende toppede for længe siden?
For Riffi Haddaoui er musikken naturligvis i centrum, men han fortæller, at det i lige så høj grad handler om at skabe en fed stemning og fest.
”Vi arrangerer en musikfest og derfor er en af vores vigtigste opgaver, at sammensætte et program med artister, som rammer bredt. Den opgave er naturligvis ikke altid let, når vi taler om artister, der hittede i 90’erne og i 00’erne, men jeg synes, vi år efter år har formået at tilføje nye kunstnere til plakaten og i år er der igen mange nye artister med på turné-
en, som ikke har været med før,” siger Riffi Haddaoui, inden han i flæng remser navnene op fra årets line-up.
”Dr. Alban og Haddaway har indtil videre været synonym med festen, men de er ikke med i år. Det er vigtigt, at publikum føler, vi leverer ’friske’ artister og derfor forsøger vi år efter år at finde den rette balance, så der både er noget nyt, noget som man kan synge med på og lidt hårdere musik sidst på aftenen, så man kan svinge basarmen. Der skal være noget for enhver smag,” fortæller Riffi Haddaoui.

Festen i festen
Den populære koncert har i de forgangne år formået at skabe en fest, der rakte langt udover underholdningen på scenen. Og lige netop ’festen i festen’ er én af årsagerne til, at den musikalske rejse tilbage til 90’erne, ikke blev en enlig svale i 2013, men i stedet formåede at vokse sig større år efter år.
”For os har det hele tiden handlet om at skabe en totaloplevelse, hvor publikum ikke følte, at der blev sparet på noget. For mig har drivkraften altid været, at vi skulle forsøge at overgå os selv år efter år, så publikum havde lyst til at komme tilbage. Det handler selvfølgelig om musikken, men også alt det udenom, såsom flere toiletter, mere barpersonale og andre tiltag, der gør festen bedre,” siger Riffi, inden han nævner, at det fra arrangørernes
side er et helt bevidst valg, at stoppe billetsalget ved 18.000, selvom pladsen i Espelunden er sikkerhedsgodkendt til 4000 personer mere.
”Det handler igen om at skabe den bedste fest for publikum. Vi har prøvet et år på rådhusplænen, hvor der var for mange mennesker samlet på for lidt plads. Det vil vi undgå og derfor lukker vi billetsalget, så publikum kan bevæge sig frit rundt og endda sætte sig på et tæppe uden problemer. I år har vi også hyret langt flere bartendere, så vi undgå alt for lange køer i baren. Alt i alt forsøger vi at skabe de bedste rammer for festen. Vi laver den største 90’er fest i verden, men det er også vigtigt, at det er den bedste. Vi vil gerne investere i den gode oplevelse,” siger Riffi.

Rødovre syder og koger
De italienske grupper Eiffel 66 og Cappella er to af de helt nye navne på plakaten, mens det populære tyske technoband ’Scooter’ er tilbage efter et par års pause.
’Scooter’ har en stor fanskare og stemningen bliver givetvis excentrisk, når bandet går på scenen den 25. maj. Riffi vil som altid styre løjerne fra scenekanten med radioværten Dan Rachlin som medkonferencier og Riffi glæder sig til at blive ramt af den helt særlige rødovrefølelse, som skylder ind over ham hvert år.
”Jeg glæder mig til, når festen kører på sit højeste, at kigge ud over Rødovre, som bakker helt vanvittigt op om festen. Vi kan noget sammen og har sat Rødovre på festivalkortet. Der kommer altid et øjeblik i løbet af aftenen, hvor jeg bliver enormt stolt. Det er en helt ubeskrivelig følelse at kigge ud over et publikum, der har det godt. Jeg håber den følelse rammer mig igen i år,” fortæller Riffi.
I faktakassen kan du se den komplette liste med artister til koncerten den 25. maj.

Fakta

De spiller i Espelunden
Scooter
The KLF Feat. The goddess Wanda Dee
Cascada
Cappella
Daze
Eiffel 65
Right Said Fred
Londonbeat
N-Trance
D-Devils
Da Buzz
Snap
Boyzlife
Vengaboys
The Real McCoy
DJ Quicksilver
Rob n Raz feat. D-Flex
Giorgio Prezioso
Hit ‘N’ Hide
Alice DJ
Dario Von Slutty
Danny Kool
Johnny Deluxe
John og Aage
Chief 1
Kongemanden
Søren Haahr
DJ Skoge