5000 siger de har det dårligt i Rødovre
sundhedstjek_045_121115_BP.jpg

Sundhedstjek på Trekanten

Sundhedstjekket finder sted tirsdag den 14. maj kl. 14-18 i Kærene i Beboerhuset på Agerkær 40. Foto: Arkiv
sundhedstjek Sundhedstjek i Rødovre er mere end tal og mål. Det kan være alt fra en god snak til en livsvigtig advarsel. Tirsdag den 14. Maj kan du blive tjekket gratis.

Det lyder næsten for vildt til at være sandt, men tallene lyver aldrig. Ifølge den seneste Sundhedsprofil vurderer cirka 5.000 borgere i Rødovre, at de har det mindre godt eller dårligt helbred. Hver tredje vil have hjælp til at kvitte smøgerne, hver tredje drikker for meget og hver fjerde føler sig for stresset. Heldigvis tilbyder Rødovre Sundhedscenter igen alle byens borgere et gratis sundhedstjek, hvor man kan få tjekket sit generelle helbred og stille spørgsmål til sundhedscenterets sygeplejersker, sundhedskonsulenter og diætist.

Der kan være ventetid
På dagen kan du få målt totalt kolesteroltal, blodtryk, talje, vægt og fedtprocent. Du kan teste din risiko for type 2-diabetes og få vejledning om kost, bevægelse, rygestop, vægt og tilbud i Sundhedscenteret. Tjekket er dog mere end bare tal og mål, da du også kan få en kort snak om dine sundhedsudfordringer
Det er gratis og der er ingen tilmelding, men de sidste par gange, avisen har været forbi, har der været kø og ventetid. Det er nemlig lige så populært, som tiltrængt.
”Alle er velkomne til at få et sundhedstjek – det er en god mulighed for at give sig selv et eftersyn. Sundhed handler også om, hvordan man har det i sin hverdag og ikke kun om tal og mål. Derfor er snakken om sundhed også vigtig. Det er ofte små ændringer i hverdagen, som kan gøre en stor forskel. For eksempel kan motion forbedre både helbredet og humøret. Der er mange måder at få fysisk aktivitet ind i hverdagen og det er vigtigt, at finde det som passer ind i éns hverdag. Det kan man få en kort snak med os om til sundhedstjekket,” fortæller Maria Bleiback Clausen, faglig leder i Rødovre Sundhedscenter.
Til sundhedstjekket kan man også høre nærmere om de forskellige sundhedstilbud i Rødovre Sundhedscenter, for eksempel vejledning om kost og bevægelse, rygestophold og meget mere.

Kommentarer
Top