Nana lytter til din krop – med hænderne
58378248_678332715919576_7176469947332165632_n.jpg

Nana bruger sine hænder til at lytte med, når hun giver din krop en ny chance for at helbrede sig selv.

Nana bruger sine hænder til at lytte med, når hun giver din krop en ny chance for at helbrede sig selv. Foto: Red
Sundhed Kroppen virker som et spejl, siger Nana K, der er specialist i at aktivere din egen krops selvhelbredende kræfter. 

Man skal holde tungen lige i munden, hvis man skal sige biodynamisk kraniosakral-terapi ti gange hurtigt, men det behøver man heldigvis heller ikke for at bestille tid til den moderne behandlingsform som aktiverer kroppens egne selvhelbredende kræfter.

”Det foregår helt konkret ved, at du ligger behageligt på briksen og jeg holder begge hænder forskellige steder på kroppen, kraniet, ansigtet, rygsøjlen, korsbenet eller hvad der rykker sig lige her og nu,” fortæller Nana, der ikke mener, at to mennesker er ens og to behandlinger derfor heller ikke kan være det. 

”Jeg ‘lytter’ til kroppen med mine hænder,” siger hun, når hun skal prøve at forklare, hvad det egentlig går ud på. 

Udgangspunktet er, at kroppen virker som et spejl, der reflekterer til hende, hvor der er spændinger og ubalance. Noget flere og flere oplever i disse tider med stress og jag. 

Målet er at skabe ro i nervesystemet. Noget Nana selv har prøvet, da hun i sin tid blev ramt af stress efter et hektisk liv i IT-branchen. 

Behandlingen virkede så godt, at hun skiftede spor og i dag nu hjælper andre i samme situation, selvom man altså ikke behøver at have stress for at kunne prøve den specielle form for kropsbehandling. 

”Mange er lidt nysgerrige og skeptiske, men når jeg så først har fortalt lidt, om hvordan det hænger sammen og vi har prøvet lidt, så bliver de altid begejstrerede. 

”De kommer ned i samme tilstand, som lige inden de sover,hvor jegså fungerer som en slags anker for dem, så de trygt kan slappe af, men samtidig føle sig trygge. Deres overreagerede hverdag og spændinger forsvinder simpelthen og de glemmer deres mobiltelefon og hvor overstimulerede de er,” siger Nana, der oplever folk komme med vidt forskellige smerter. 

”Eksempelvis havde jeg en med hofteproblemer. Så gav jeg hende en behandling. Dagen efter skrev hun, at hun var gået fire kilometer, men jeg sagde, at den slags er ikke noget man kan fikse fra første dag, men man kommer bare så meget ned i gear, at man kan overskue det hele igen,” siger hun. 

 

Ro på popcornhjernen

Flere voksne autister er blandt kunderne, der kommer med det en af dem selv kalder for en popcorn-hjerne, der har brug for ro. 

Selve behandlingsformen udspringer lidt fra ostopæderne og i Rusland skal man eksempelvis være uddannet som læge, for at kunne tage uddannelsen som biodynamisk kraniosakral terapeut (også kaldes Biodynamics, red) for at behandle andre. Den slags uddannelse har Nana fået på de bedste kurser herhjemme og er nu klar til at tage imod flere borgere i det hyggelige lille kvarter tæt på Damhussøen. 

”Man skal måske prøve det, hvis man ikke kan overskue noget eller man har ondt forskellige steder, man ikke kan forklare. Kroppen råber højere og højere og det ender som smerter. Der kan jeg hjælpe,” siger hun. 

En af dem, der allerede har prøvet det flere gange er. Nanna Nowa Hansen.

”For otte år siden blev jeg ramt af stress og der hjalp det mig meget. Nu er jeg igen et sted, hvor jeg er i ubalance og så fandt jeg frem til Nanna,” siger hun og lægger sig til rette på briksen foran navnesøsteren. 

”Jeg har egentlig været okay til at lytte til mine egne signaler, men jeg var begyndt at blive svimmel. Var fyldt op fysisk, havde kvalme og var spændt i halsen. En time med behandling, så løsnede det fuldstændig,” siger Nanna Nowa Hansen, der også oplever at tankemylderet bliver mindre og tilstedeværelsen større. 

”Man bliver lidt træt til at starte med, men det giver energi på sigt. Jeg synes man skal overveje, om man er til det alternative, og så ellers bare prøve af om det virker på en. Det gør det på mig og jeg har allerede bestilt tre gange mere,” siger hun og afslutter:

”Vi har alle sammen vores rygsæk vi kører rundt i de samme mønstre med, men det er rart at vide, at man har en livline, der virker. Men man er nødt til at gøre noget aktivt for det selv også. For mig var det at tage det alvorligt og bestille tid. Jeg tror mange, kommer lidt for sent, fordi de venter længst muligt. Så er der ikke meget forebyggelse over det.” 

Top